I går meddelte endagsfestivalen Sommerfesten på Giske, som ligger like utenfor Ålesund, at det amerikanske psych-folk-bandet Woods vil ta turen og spiller lørdag 2. juli. Dagen før spiller bandet på Blå i Oslo.

Woods er for tiden aktuelle med singelene Sun City Creeps og Can't See At All og 8. april kommer deres nye plate, City Sun Eater in the River of Light. Dette er bandets niende utgivelse siden debuten kom i 2005.

Om slippet skriver Sommerfesten på Giske følgende:

"Woods består av erfarne musikere som har videreutviklet seg mye over de siste årene. Samtidig har de klart å holde fast ved den opprinnelige sjarmerende lo-fi-sounden og DIY-estetikken de har hatt siden starten. Bandet startet som et soloprosjekt i 2005 da vokalist Jeremy Ear begynte å spille inn musikk på sitt eget soverom, noe som resulterte i syv kritikerroste album. I 2014 spilte de inn musikken sin i et «ekte studio» for første gang og slapp deres åttende album «With Light and With Love». Lyden til Woods passet perfekt til en mer tradisjonell innspilling, og de er nå aktuelle med sitt andre sutioalbum «City Sun Eater in the River of Light» 8. april i år.


Gjennom de til sammen åtte albumsutgivelsene har de utviklet seg til å bli mer raffinerte, noe det niende albumet bærer preg av. Det er et konsist album som speiler realitetene i et usikker og stadig skiftende ny verden. Earls karakteristiske falsettvokal har en spesiell evne til å sette vakre og uttrykksfulle melodier inn i hukommelsen på lytteren.

Woods spilte på Piknik i Parken i fjor og da imponerte de publikum stort. Bandet som er kjent for å gi ut gode album er kanskje enda mer kjent for å være et godt liveband med et spennende og særegent uttrykk. Vi gleder oss stort til å se de på Sommerfesten på Giske lørdag 2.juli."

Andre artister som kommer til Giske er blant andre Karpe Diem, de Lillos, El Cuero, Poor Rich Ones, Atlanter, Slutface, Erlend Ropstad, Casa Murilo, Sondre Justad, Marit Larsen og Band of Gold.
Les mer om årets Sommerfest