Frøkedal & Familien slipper solodebuten «Hold On Dreamer» 26. februar, og legger ut på en omfattende turné i inn- og utland. Lørdag 23. april spiller de på Parkteatret.

Etter å ha frontet de anerkjente norske bandene Harrys Gym og Spellemann-nominerte I Was A King, samt spilt i en lang rekke sideprosjekter, startet Anne Lise Frøkedal nylig en solokarriere med singlene «Surfers», «I See You» og en firespors EP med samme navn som sistnevnte. Musikken er på mange måter et motstykke til hennes tidligere prosjekter, og kan beskrives som «folk-kledd» popmusikk og elektronika med et nedstrippet lydbilde. For Frøkedal & Familien handler det nå om å formidle den enkle kjernen i musikken, og på den måten forhåpentligvis treffe en (kanskje for tiden glemt) nerve hos lytteren.

På det kommende albumet har Frøkedal samlet kreftene til tidligere bandmedlem Erlend Ringseth, folkemusiker Olav Christer Rossebø, koreograf og musiker Ingeleiv Berstad og Thea Glenton Raknes (Thea & The Wild) – som sammen går under det beskrivende navnet Familien. Albumet har en rød tråd om forandring i menneskers liv, på godt eller vondt, som for det meste er basert på ekte historier om ekte mennesker, noen på Anne Lises eget liv.«Hold On Dreamer» inneholder både ferske låter og låter som aldri passet helt inn i tidligere prosjekter, og derfor har ligget i skuffen til nå. Med hennes nye band og sound passer derimot disse låtene perfekt, og resulterer i finfin musikk med et atmosfærisk lydbilde, hvor Anne Lises vokal nærmest vektløst (eller flytende om du vil) drar deg inn i hennes særegne musikalske verden.

Nevn to band Anne Lise Frøkedal har spilt i?