Britiske Låpsley er beskrevet som en av Storbritannias mest lovende artister. I helgen ble det kjent at det britiske stjerneskuddet som er aktuell med den kritikerroste debutplaten «Long Way Home» spiller i Oslo 24. Juni under Piknik Parken festivalen.

Låpsley har en sjeldent karakteristiske stemme og stillferdige og pianodrevne elektronika- låter som vil passe perfekt for Piknik i Parken – sier daglig leder Erik Jansen i Piknik i Parken.

Festivalen er i ferd med å ferdigstille årets program. - Et program vi er svært stolte av fortsetter Jansen. Sammen med Låpsley (UK) offentliggjør de nå ytterligere fire nye artister.
til festivalen siste helgen i juni. Dungen (SE), Bobby Hughes, Shells (UK) og Hein Cooper (AUS).

Svenske helter og etterlengtet norsk gjensyn

Det føles som en liten evighet siden Dungen (SE) slapp sitt selvtitulerte debutalbum tilbake i 2001. Men det store gjennombruddet kom først i 2004 da de slapp den legendariske skiva ”Ta Det Lungt”. Utgivelsen gjorde at Dungen fikk samlet seg opp en hengiven tilhengerskare, også utenfor Skandinavia, og har siden fulgt opp suksessen med verdensturneer og entusiastisk respons fra både anmeldere og sitt voksende publikum. Lørdag 25. Juni er det som omtales som en av Skandinavias beste liveband tilbake til Oslo.

Og samme år som Dungen slapp din debut gjorde det norske bandet Bobby Hughes sin sisten konsert på en norsk scene. Det har altså gått over 15 år siden Bobby Hughes sist opptrådde på norsk jord. Og tiden er i følge Piknik i Parkens entusiastiske bookinggruppe moden for et gjensyn med både ham og hans musikalske medsammensvorne. Håndplukket fra Norges musikerelite.

Bobby Hughes er artistpseudonymet til Espen Horne, en fredelig nordmann, dj, musiker og klesdesigner fra Fusa kommune - sørøst for Bergen.

Etter noen korte intermessoer i England som utvekslingsstudent på 90-tallet, returnerte Bobby Hughes etterhvert til Fusa og Bergen. I 1999 slapp han det smått legendariske albumet ”Fusa Riot”, og var i en årrekke en svært viktig aktør for byens blomstrende klubb- og musikkmiljø. Noen Oslobeboere vil også kanskje huske hans månedlige Klubb Jassboks på Victoria, hvor han til stadighet befestet sin posisjon som en av landets største innen retrobasert norsk dansemusikk.Bekreftede artister til Pip-fest 2016 er:
Band of Horses (US), Sivert Høyem, Matt Corby (AUS), Låpsley (UK), No. 4, Ezra Furman (US), Jessica Pratt (US), Damien Jurado US), Dungen (SE), Daniel Norgren (S), Destroyer (CAN), Damien Rice (IRL), Kings of Convenience, Iris Gold (DK), Thea Hjelmeland, Weaves (CA), Jamie Woon (UK), Monica Heldal(NO), Universet (NO) og Damien Rice (UK), Hein Cooper (AUS), Bobby Hughes og Shells (UK)