I alt spiller 179 band og artister fra 30 land på Roskilde Festival 2016. Også seks norske artister har blitt lagt til årets festival line-up, blant annet Highasakite og Lars Vaular.

For første gang på åtte år blir den 70 år gamle rockelegenden Neil Young å se på den Orange Scene. Med seg har han bandet Promise of the Real der blant annet Willie Nelsons to sønner spiller, og som de senere årene har trukket Young i en mer roots-preget retning.

- På grunn av hans musikalske utforskertrang er Neil Young alltid aktuell for oss, men siden han også slipper et nytt album er han ekstra relevant, sier bookingsjef Anders Wahrén. - Da Neil Young spilte her for åtte år siden kalte han Roskilde Festival for den beste festivalen i verden, så jeg tviler ikke på at dette blir en uforglemmelig konsert med både nytt materiale og gamle klassikere som Rockin' in the Free World, Cinnamon Girl, Cortez the Killer, Heart of Gold, My My, Hey Hey og Down by the River.

Det er deilig å være norsk på Roskilde Festival
Også denne sommeren satser Roskilde Festival på et bredt utvalg av norske artister. I dag kunne festivalen avsløre at Highasakite, Lars Vaular, Guns, Ivan Ave, Ondt Blod og Vassvik alle blir å se på Dyrskuepladsen. Fra før er det kjent at Aurora, Kvelertak, Tsjuder, Gundelach og Kakkmaddafakka skal spille på Roskilde Festival.

En musikalsk verdensreise
Roskilde Festival har allerede offentliggjort headlinere som LCD Soundsystem, New Order, PJ Harvey, Wiz Khalifa, Red Hot Chili Peppers, og Macklemore & Ryan Lewis. Med dagens artistslipp kan de 130.000 deltagerne som er ventet til festivalbyen, glede seg over et variert program som rommer alt fra internasjonale storheter og levende legender til unge lovende artister.

- Som alltid er det utrolig kult å endelig kunne presentere festivalens komplette program. Vi har bokstavelig talt reist verden rundt for å finne morgendagens stjerner, legender og etablerte storheter. Vi ønsker at Roskilde Festival skal være et sted der vårt nysgjerrige publikum oppdager musikken de ikke visste at de likte, og vi vet at i hvert fall vi har fått noen nye favorittartister på denne turen, fortsetter Wahrén.

Med popmusikk som en rød tråd
Navn som Grimes, Future, M83, Santigold, Ghost, James Blake, Tame Impala, Wiz Khalifa og Bomba Estereo er i ferd med å omdefinere popumusikken, uavhengig av om utgangspunktet er hip hop, metal, psykedelisk rock eller world music.

- Med markante navn som Grimes, MØ og Santigold får popmusikken en tydelig plass på programmet. Artister som Ghost og Tame Impala viser at både metal og psykedelisk rock kan spille på pop-instrumenter, og hip hop-representanter som Future, Young Thug og Wiz Khalifa leverer pophits uten at de mister troverdigheten som rappere. Vi gleder oss til å se publikum følge etter den røde poptråden, og kanskje få lokket dem til konserter de ikke hadde planlagt å få med seg, sier bookingansvarlig Anders Wahrén.

Heller ikke i år må rocken vike for hip hop eller nattlige elektronikafester. Band som Slayer, Gojira, Kvelertak og Cattle Decpatation vil mette de mest sultne metalfansene, mens At the Drive-in, Bring Me the Horizon, Foals, Tenacious D, The Last Shadow Puppets og Uncle Acid & The Deadbeats kommer til å sørge for uforglemmelige rockeopplevelser.