I mai kommer det nye albumet Hopelessness fra ANOHNI, tidligere kjent som sanger og hjerne bak Antony & The Johnsons. Omtrent tre måneder seinere kommer hun til Øya og Tøyenparken sammen med Oneohtrix Point Never og Gaël Rakotondrabe for å framføre den nye musikken. ANOHNI spiller den første dagen i Tøyenparken, en dag hvor du også kan velge mellom Aurora, Massive Attack & Young Fathers, Ane Brun, M83, The Last Shadow Puppets, Jason Isbell, Christine & The Queens, Beach Slang og VANT.

ANOHNI: Hopelessness (UK) – onsdag 10. august
Sangeren og låtskriveren fra Antony & The Johnsons er tilbake med et helt nytt prosjekt, kalt ANOHNI. I starten av mai kommer albumet Hopelessness. Den flotte smakebiten 4 Degrees har vært ute en stund, og nå nylig kom singel nummer to, Drone Bomb Me. På skiva har hun samarbeida med Oneohtrix Point Never og Hudson Mohawke. I Tøyenparken vil ANOHNI ha med seg den førstnevnte av disse og Gaël Rakotondrabe, som til vanlig jobber med ANOHNIs venner i CocoRosie.

ANOHNI tar et par store steg vekk fra den type melankoli vi kjenner fra Antony & The Johnsons. Nå er utgangspunktet dansbar, fengende og elektronisk pop, sjøl om sårheten og samfunnsengasjementet fortsatt er tydelig. Mottakelsen på singlene har vært svært god, og det er store forventninger til albumet.

Tidligere, i perioden under navnet Antony & The Johnsons, har hunsamarbeidet med blant andre Lou Reed, Rufus Wainwright, CocoRosie, Hercules & Love Affair og Björk. For ikke lenge siden ble ANOHNI nominert til en Oscar for låta Manta Ray i dokumentaren Racing Extinction.