Når 7 Days in Alaska slipper sin nye singel Hey Girl er det en god og representativ smakebit fra EPen som slippes senere i år. Låten ble spilt inn i Nord Irland i Zero Hour Studio, og den ble produsert av Tre Sheppard. Grammyvinner Nathan Dantzler har mastret låten.

Hey Girl handler om det store presset unge mennesker opplever i dag. Mange lurer på om de er bra nok og kanskje er problemet aller størst hos jenter, noe som resulterer i dårlig selvbilde og selvtillit.

Så låta er vel til for jenter, bare for å kinda si: Hey Girl, du er bra nok som du er, sier bandet selv.

7 Days In Alaska har allerede blitt godt mottatt. Etter de sendte ut sin første demo ble den plukket opp av et bookingbyrå i England, hvor de gjorde en klubbturné.

Da de kom hjem og begynte å skrive til sitt første album, ble en av låtene fort plukket opp av Grammyvinner Nathan Dantzler (One Direction, Ellie Goulding, tobyMac) og han inviterte gutta over til The Hit Lab i LA. Her stiftet bandet bekjentskaper med folk som tourmanager for Coldplay, artdirector for Capitol Records og manager for Linkin Park, bare for å nevne noen. Felles for alle var at de mente at fremtiden til bandet så lys ut.

Funfact: Visste du forresten at til tross for at Christer er født døv, jobber han idag med musikk og er gitarist i 7 Days In Alaska? Helt sant!