Bellman er en av de ledende stemmene til en ny generasjon av singer/songwriters, som har lykkes med å ta det særegne norske soundet ut til resten av verden.

Artisten heter egentlig Arne-Johan Rauan og kommer fra Larvik. Hans debutalbum, Mainly Mute, ble en umiddelbar hit i 2009, og høstet oppsiktsvekkende gode kritikker med den populære singelen “Spaceship, Move Slow!” som spydspiss. Siden den gang har Bellman turnért
verden rund med sitt svevende og drømmende sound, akkompagnert av sin umiskjennelig og til tider tenorlignende vokal.

Men en blanding av det akustiske og elektriske, melankolske stemninger og energiske toner, trekker Bellman inspirasjon fra moderne eksperimentelle rockeband som Sigur Rós og Radiohead, alternative band fra 90-tallet som Mercury Rev og Slowdive samt skandinaviske
storheter som Stina Nordenstam og Under Byen.

Når Bellman nå slipper sin nye singel Colored By You, fortsetter han å eksprimentere med blandingen av det elektroniske og det akustiske.
Han fortsetter sitt nære samarbeid med sin gitarist og produsentvenn Jonas Rohde-Moe (Disaster Of the Universe, Pelicat). Med seg på denne låten har han også fått med seg Tobias Ørnes Andersen (Shining, Aiming for Enrike) på trommer.

Låta er mixet av Simon Nordberg, som har jobbet med noen av de største navnene i Skandinavia, for ikke å si verden (Emilie Nicholas, Laleh, Marit Larsen, Franz Ferdinand, Lykke Li, Johnossi, Aha, Britney Spears etc.). Mastret hos Sterling Sound i New York.

Låta handler om hvordan man blir blir påvirket av de men har rundt seg, på både godt og vondt. De valg man tar blir gjerne farget av de man velger å omgås med, så det gjelder å velge sine venner med omhu.