Førstkommende fredag spiller Okkultokrati og PRTLVX (ex Pirate Love) på Parkteateret.

Okkultokrati har fem utenlandsturnéer bak seg, sammen med band som Converge, Black Tusk og Kylesa. I Norge har de spilt på de fleste store festivalene som Øya og Hove, og No Light For Mass ble nominert til NATT&DAG-prisen for beste album i 2010. Bandet har nylig inngått samarbeid med LA-baserte Southern Lord, og kommer rett fra studio hvor de akkurat har spilt inn sitt fjerde album, med ingen ringere enn Emil Nikolaisen bak spakene. Konserten på Parkteatret er den første på et år og blir også første mulighet til å høre smakebiter fra den kommende plata.

Etter tre og et halvt år i graven gjenoppstår Pirate Love som PRTLVX.

Navneskiftet representerer først og frem en følelse vi alle har, at dette er begynnelsen på noe helt nytt, samtidig som det er en slags videreføring av det vi holdt på med i Pirate Love, sier tekstforfatter David Al-Dajani, som til konserten lover nytt og gammelt om hverandre.

Han og gitarist og produsent Milton von Krogh er tilbake for første gang siden kritikerroste Narco Lux High School kom ut i 2011. Albumet fikk terningkast seks i Aftenposten og ble nominert til årets album av NATT&DAG. Etter flere europaturneer, to USA-turer og oppvarmingsjobber for Black Lips og Jay Reatard, ble bandet lagt på is på ubestemt tid. Nå, snart fire år etter forrige konsert, er tiden endelig inne for nye utskeielser. Nytt album er på gang, ny kappe er plassert under trykkfoten på symaskinen, og glitter skal smøres utover glatte OG hårete overflater. Første smakebit på hva galskapen dreier seg om, kan oppleves fredag 15. april.

Begge bandene har brukt de siste årene til å finslipe formelen, kvesse tungene og gjøre alt klart til det neste kapittelet i musikkevolusjonen. Ikke kall det et comeback. Kall det sosialdarwinistisk, uunngåelig rettmessig utvikling. Drøyere, heftigere, villere og mer megalomant enn noen gang. To band, én maktdemonstrasjon.

Foto: Christian Belgaux



Event på Facebook