Øyafestivalen fortsetter med 16.mai-tradisjonen: Camp Indie, Øyafestivalens minifestival for ny norsk musikk og den beste oppvarmingen til nasjonaldagen. Her spiller tolv norske band de har mest tro på akkurat nå.

Du får mulighet til å betale det du har lyst til de banda du liker best. Kom tidlig, bli til seint og opplev norsk pop og rocks herlige hemmeligheter, for en pris du bestemmer helt sjøl.

Årets program har som tidligere år stor stilmessig variasjon, og består av følgende artister:

HOVEDSCENE
21:00 – Unnveig Aas
22:00 – Hajk
23:00 – Electric Eye
24:00 – Great News (bildet)

ANNEX
20:30 – ATTAN
21:30 – commonplace
22:30 – Sibiir
23:30 – Deathcrush

LOUNGE
20:30 – kildaphew
21:30 – Silver Lining
22:30 – Mats Wawa
23:30 – Cezinando


OM BAND OG ARTISTER

GREAT NEWS
Great News - et friskt pust i den florerende musikkbyen Bergen. På sitt første år som band har trioen oppnådd mye: listing på riksdekkende radio med singelen Love Her, terningkast 6 i Gaffa for sin konsert på Den Elleville Festen, radiospilling på triple J og BBC1, og blitt booket til by:Larm og Øya 2016. Musikken deres blir beskrevet som dazepop og er inspirert av USAs solfylte vestkyst, og dens naive positivitet finner man igjen i bandets liveutrykk.

Debutsingelen The Blind ble gitt ut på Eget Selskap i juni, og ble så godt mottatt i hjembyen Bergen at det resulterte i en utsolgt debutkonsert på Landmark (250kap). I september fulgte Great News opp med sin andre singel Love Her som ble utnevnt som Best Akkurat Nå av NRK P3. Love her er i disse dager listet på P13, og låta Diamonds er nå listet på P3.


ELECTRIC EYE
Januar, 2015: En nyttårsorkan herjer Bergen. Etterdønningene river og sliter i vestlandsbyen i over en uke. I Broen Studio, der Electric Eye befinner seg plugget inn, rister veggene konstant av lynnedslag, torden, heftige regnskyll og vindkast. Det er nok ikke tilfeldig at Different Sun, album nummer to fra kvartetten, er en plate full av lunefull og dramatisk energi. Det formelig knatrer og spraker blant fuzzgitarer og psykedeliske orgler. Electric Eye har definitivt landet. I orkanens senter. Det er fullt mulig å høre spor av 60-tallets gyldene, psykedeliske drømmerier og 70-tallets lyriske og naturskjønne progrock i Electric Eyes musikk. En dose motoriske, tyske lyder må vel også nevnes, samt indisk dronemusikk. Men først og fremst er Different Sun et bevis på at Electric Eye er et band som på alle måter er til stede i nuet, der de guider lytterene vei videre på en evigvarende musikalsk reise full av overraskelser. Spenn setebeltene og se etter en annerledes sol!


CESINANDO
Tross sin unge alder har 20 år gamle Cezinando aka Kristoffer Cezinando allerede gjort seg bemerket på den norske hip-hop scenen i noen år. Som 16-åring slapp han debut EPen sin Cez 4 Prez og fulgte opp med sin første fullengder, framtid:sanntid, to år senere. Oslogutten Cezinando har akkurat rundet en fullstappet 2015. Hvor han bl.a ble utpekt som «Ukens Urørt» av NRK P3 og slapp radiosinglene Sykt Jævla Kult & €PA. Cez jobber fortiden med å ferdigstille det nye albumet sitt Multiskitzo som slippes våren 2016. Han er kåret til «Årets Urørt 2016».


DEATHCRUSH
Deathcrush’ så kalte “pelvic noisesludge” (John Robb, engelsk musikklegende) har allerede satt dem på scenen med bl.a. Dillinger Escape Plan, Battles, White Denim, Sleigh Bells og Trentemøller, og Dagsavisen har kreditert bandet med “en lakonisk
popteft, kombinert med dynamikken og den overstyrte støyen fra avant-metal”.!
Etter konserter på legendariske Shepherd’s Bush Empire og Club NME på Koko i
London, og under festivaler som Roskilde (DK), Øya (NO), Iceland Airwaves (ISL)
og The Great Escape (UK), har bandet mottatt lovord ikke bare fra publikum, men
også NME (UK), Drowned in Sound (UK), Le Monde (FR), Dagsavisen (NO), Metal
Hammer (NO) med fler.!


KILDAPHEW
kildaphew er en musikalsk duo bestående av Danielle Brogden og Andres Lanesjord. De to Oslo-baserte musikerne kombinerer bakgrunn fra rap og populærmusikk i en organisk og elektronisk miks av elementer. Deres første singel Paperthin kom ut i mai 2015, en singel som fort ga dem oppmerksomhet og spillejobber på en rekke «tastemaker»-events. Duoen ble også valgt ut som support da legendariske Jurrasic 5 inntok Rockefeller høsten 2015. I desember 2015 slapp de sin første offisielle singel Blunt Truth sammen med en musikkvideo.


SILVER LINING
Gjennom en felles fasinasjon for Gillian Welch og hennes låtskriverkunst fant musikerne i Silver Lining raskt tonen. Etter å ha covret albumet Soul Journey i sin helhet på The Crossroad Clubs klubbkonsept Sunday Classics ble det nye bandet født og de har siden jobbet med eget materiale og spilt flere konserter rundt i Oslo-området. Tekstene er hjerteskjærende og mørke, men samtidig vakre. Harmoniene smeltes sammen over de drivende gitarene og det nedstrippete lydbildet utfylles ytterligere med innslag av pedal steel og dobro. Det som skiller Silver Lining fra andre band i country/americana-sjangeren her til lands er at alle medlemmene bidrar med tekstmateriale og setter sitt preg på lydbildet. De er 4 låtskrivere, vokalister og instrumentalister med ulike preferanser og erfaringer. Det blir en spennende vår for bandet med slipp av debutsingel og livevideo filmet av Johan Nord.


UNNVEIG AAS
Unike Unnveig Aas har på kort tid blitt kjent som den lille lavmælte kvinnen med den store sorgfulle stemmen. Når Unnveig synger lytter man intenst. I løpet av få år har hun rørt publikummere på klubber, scener og festivaler over hele Norge, spilt support
for Judy Collins, John Fullbright og Daniel Romano, og i tillegg opptrådt for et fullsatt festivaltelt i Bremen.


SIBIIR

Sibiir er et mørkt, kaldt og karrig band fra Oslo. Med inspirasjon fra både
black metal og hardcore skaper de fem gutta et lydlandskap preget av beinharde rytmer, blytunge riff, bekmørke melodier og brutale vokallinjer. I september slapp SIBIIR sin debut 7-tommer Swallow & Trap Them!/These Rats We Deny gjennom Disiplin Media. LåtaSwallow & Trap Them! hadde eksklusiv premiere på MetalSucks.net, som skrev: «This is one of those songs you pretty much have to be a crazyperson not to dig...”. Ryktene om debutalbum på senhøsten har allerede begyntå svirre, og forventningene er ikke små etter SIBIIRs kritikerroste 7-tommer fra i fjor høst. Det er bare å glede seg til fortsettelsen!


MATS WAWA
Mats Wawa er et musikk-kollektiv med base i Oslo som utforsker råkk med bandana og selvinsikt, altså møtepunktet mellom 70-tallsrock ala Pugh Rogefeldt og mer moderne psykedelisk pop og rock fra dagens indie og retro/revival-sjangere. Med eklektiske komposisjoner og naiv tekst og melodi, kan man trekke linjer til undergrunns-helter som Adam Green og The Churchills i samme åndedrag. Orkesteret hever stadig sitt musikalske nivå, kun et knapt år etter vokalist/gitarist og låtskriver Mats Mentzen Wang fikk sin debutt på Trondheim Calling som demoartist. Med EPen Classics og to solide singler har bandet rukket å spille på by:Larm 2016 og hatt heftig rotasjon på NRK Urørt, og er ute på veien som sekstett inklusivt instrumenter som tverrfløyte, bongotrommer og orgel.HAJK
Det er sjeldent at nye band dukker opp fra tilsynelatende ingensteds, ikke bare med sterke låter, men også med et solid samspill som om de har spilt sammen i evigheter. Hajk er et slikt band. De ble i fjor booket til Øyafestivalen, hvor de spilte sin aller første konsert. Teltet var fylt til randen og mottakelsen kunne knapt vært bedre. I året som fulgte har de gitt ut ytterlige to singler, med hjelp fra produsent Marcus Forsgren (Bror Forsgren, Jaga Jazzist, Lionheart Brothers etc.), som blant annet har blitt spillelistet på Nrk p13. Hajk er et pop/rock live-band bestående av fem allsidige musikere som tilfører noe nytt til hver konsert, samtidig som de utfordrer sjangeren de befinner seg i.


ATTAN
Den nord-norske vinteren er kjent for en lang mørketid og kompromissløse minusgrader. At brorparten av medlemmene i det Oslo-baserte metalbandet ATTAN
er født og oppvokst under slike forhold er et faktum som ikke lar seg skjule.
En fandenivoldsk kulde ligger som et iskaldt teppe over bandets uttrykk. Knusende
dommedagsklanger marinerer i låter stappet med aggresjon fra begynnelse til
slutt. Upolerte desperate skrik brytes av brutale brøl mot et massivt
frontalangrep totalt blottet for komfort – en intensitet som sender tankene i
retning metal- og hardcorestorheter som Will Haven og Vision of Disorder.


COMMONPLACE
Stygg, men intelligent post-punk fra nykommerne i commonplace. Det er fengende, men fullt av motstand. Det er tidvis polariserende, men unektelig kult. commonplace er ferske, men markerer seg umiddelbart som en verdig del av den nye nordiske postpunkbølgen. Bandet består av Kjartan Vagle, Simon Dolmen Bergseth, Andreas Bru Eide, Edvard Seim og Axel Gilje-Sørnes. Selv om commonplace er nykommere så har bandmedlemmene stått bak noen av de kuleste indie-, hardcore-, shoegaze- og punkbandene i landet den siste tiden. Ny konstellasjon, nye idéer, det samme drivet til å være jævlig bra. Bergseth har en unik evne til å hele tiden ligge på kanten av det det atonale, mens han samtidig gjør det til et av bandets sterkeste kjennetegn. Det tekstlige fokuserer på menneskehetens indre mørke, på hat og misantropi.