Norwegian Wood arrangeres i år som en endagsfestival på Sukkerbiten i Bjørvika. Datoen er fredag 17. juni.

Det har i det siste blitt stilt spørsmål rundt festivalens manglende informasjon og ikke minst mangel på artister. I dag kom meldingen om at festivalen i år blir en endagsfestival med kun tre band.

Tidligere har festivalen sluppet det velrenommerte livebandet Wilco (US), og avslører nå at Bigbang og Israel Nash (US) også tar turen til festivalen på forsommeren. Festival-programmet er dermed komplett.

- Endelig kan vi gå ut med årets program og nyheten om at festivalen i år arrangeres på Sukkerbiten. Utfordringer på bookingfronten har gjort at vi i år har besluttet å konsentrere oss om én dag. Sukkerbiten er en nydelig arena som vi gleder oss til å bli kjent med, og neste år er vi tilbake i Frognerbadet, sier festivalsjef Mie Skard.

Selv om vi er litt skuffet over å gå glipp av mer moro i Frognerbadet, vil nok litt frisk sjøluft og Wilco fungere aldeles utmerket.

Festivalen om dagens slipp:

Siden midten av nittitallet har Oslo-bandet Bigbang vært blant landets viktigste og mest populære rockeband. Frontet av den karismatiske låtskriveren Øystein Greni har trioen levert en fantastisk rekke klassiske låter og album. Med gjennombruddet «Electric Psalmbook» i 1999 markerte Bigbang seg for alvor i norsk musikkliv, og siden den gang har de forblitt helt på toppen. Udødelige låter som «Wild Bird», «Girl In Oslo», «Swedish Television» og en rekke kritikerroste plater har gitt dem en stor og trofast fanskare.

Som liveband har Bigbang alltid vært en formidabel urkraft, og det er kanskje på scenen dette bandets musikk og uttrykk virkelig kommer til sin rett. Etter et par år hvor bandets medlemmer har prioritert prosjekter utenfor Bigbang, skal trioen gjøre et knippe utvalgte festivaljobber sommeren 2016. Så at det er et sultent band som kommer til oss i juni, er det liten tvil om.

Med sitt eminente band har Israel Nash (US) utviklet sitt eget sound og personlige lydlandskap av americana og episk rock. Født i Aurora i Missouri og sønn av en baptistprest, ble Nash tidlig eksponert for ”mountain music” og gospel, samt farens samling av klassiske rockeplater fra et fordums liv. Slikt blir det musiker av, og i oktober kom 34-åringens fjerde album ”Silver Season”. Musikkanmelder Egon Holstad oppsummerte albumet på følgende måte: - Låtene er så velproduserte, så storslåtte, myke og varme at det er som om honning renner ut av høyttalerne.