På fredag slipper Kristian Grostad sin nye dobbeltsingel med låtene Too Weak og Patiently Waiting. Den kommer ganske nøyaktig et år etter at han singeldebuterte med Apple Trees and the Sound of Bees, en låt som vi hadde premiere på her hos oss og som ble ekstremt godt mottatt av norsk presse. I ettertid ble han omtalt både som en ny popjuvel og som et uoppdaget supertalent. Nå kan vi by på nok en premiere, og du kan høre dobbeltsingelen eksklusivt hos oss allerede i dag. I tillegg har vi intervjuet artisten om både låtene, litt fortid, litt fremtid og litt annet.

Først av alt, fortell oss om de to låtene

«Too Weak» er en drivende indiepop-låt med et litt modig innhold. Den stiller spørsmål rundt det å være ensom og alene. I det ene øyeblikket kan stillheten være befriende, før den brytes av det universelle behovet for relasjon og fellesskap. «Patiently Waiting» er en dønn ærlig og til tider pompøs ballade. Det er ikke til å legge skjul på at låta handler om kjærlighet, og ambivalensen mellom håp og virkelighet. Musikken er skrevet ved kjøkkenbordet på Bislett, produsert i en bygård fra 1904 på Frogner og mixet av Christopher Brown i London.

For mange dukket du opp med et brak ifjor. Hvordan har tiden vært i etterkant, og hva har du gjort på?

Siden jeg slapp debutsingelen «Apple Trees and the Sound of Bees» i mai for et år siden, har det gått i ett. Jeg har brukt mye tid i studio på å gjøre ferdig blant annet disse to låtene. Jeg liker å gjøre ting skikkelig, og da tar det litt tid.

Hvor ser du for deg at veien går videre?

Nå skal jeg i første omgang feire slippet med en liten slippturné som starter fredag 6. mai i Oslo på Sentralen. Reiser innom Trondheim, Steinkjer og Stavanger, og så ser jeg veldig frem til å gjøre support for Alice Phoebe Lou når ho stikker innom Mono på sin europaturné den 24.mai. Jeg ser frem til å endelig kunne dele musikken jeg har holdt for meg selv i lang tid.

De siste par årene har det dukket opp utrolig mye bra norsk musikk - har du noen favoritter?

Lista er lang! Fay Wildhagen, Bendik, Band of Gold, Monica Heldal, Siv Jakobsen ++.

Dersom du fikk lage og spille en låt sammen med en annen artist, hvem ville du valgt?

Justin Vernon! Alt han tar i blir gull!.
Foto: Thomas Leikvoll