Mono feirer i disse dager sitt 15-års jubileum. .Dette feires med en rekke store og eksklusive konserter. Midtveis inn i programmet har publikum fått oppleve blant annet releasekonserten til Susanna for hennes siste album, garasjerock med amerikanske Jack Oblivian + The Sheiks, utsolgt Damien Jurado og et nydelig gjensyn med det gamle husbandet Real Ones.

Vi spurte bookingsjef Linn Skoie om de tre konsertene hun husker aller best fra de første 15 årene.

— Av personlige favorittkonserter synes jeg det er vanskelig å velge bare tre, da jeg har hatt så mange forskjellige bra konsertopplevelser på Mono. Helt fra den dagen jeg flyttet til Oslo og så Atomic Swing samme kveld, og bare måned senere fikk se Ane Brun med Stockholm Strings på den lille scenen.

— Kurt Vile konserten var en stor opplevelse. Oppstarten av Frøkedal & Familien, hvor de var "husband" fire mandager på rad. Appleseed Cast, Wovenhand og Angel Olsen som trollbinder en stappfull sjappe kommer jeg aldri til å glemme. Ei heller KBT til releasekonsert, stockholmsbandet Samling sin siste norgeskonsert før de la opp. I tillegg må jeg nesten ha med Daniel Romano. Vi fikk besøk av en eldre fyr fra Austin, Texas som kommenterte: "This feels like I`m home".

— Det er veldig vanskelig å plukke ut bare noen få favoritter, da veldig mange har levert noen fantastiske konsertopplevelse hos oss, forteller Linn til Musikknyheter.noJubileet ruller videre med en haug konserter av ypperste merke.

Mandag 9.mai - UTSOLGT! - Nikki Lane (US) + support: Tiny Ruins with Hamish Kilgour

Nikki Lane viderefører tradisjonen med de tøffe damene i countrymusikken som Loretta Lynn ogWanda Jackson, krydret med garasjerock, indie pop og surf rock. Dette er nok eneste sjansen til å se henne på en så liten scene i Oslo, så vi er veldig stolte av at hun endte hos oss.

Torsdag 12. mai Shit City + El Cuero

Shit City spiller egentlig ikke live lenger, men sammen med El Cuero skal de endelig gjøre en etterlengtet splitkonsert hos oss igjen.Forrige gang de delte scene hos oss var allerede i 2006. Shit City har i tillegg med noen ekstra bandmedlemmer, da Torgeir Waldemar Engen og Janne Hea Svebakken joiner på gitar og kor. Dette er alle gode venner av huset, og vi gleder oss til en helaften med garantert mye kjentfolk.


Fredag 13. mai Hilma Nikolaisen

Vi er ikke de eneste som har ventet på at denne artisten skulle gå solo, og vi er ekstra glade for å kunne presentere henne på vår scene under jubileet. Hilma har sluppet 5 låter, nå senest den fantastisk fine drømmende låta “Cloud Nine Rewind”.
Lørdagsgodt 14.mai – Hyllestkonsert til St.Thomas

Denne lørdagen blir det en utvidet lørdagsgodt hvor forskjellige artister hyller St.Thomas. Kjernen av folk som er med på dette er blant annet hans gamle musikere Robert Jønnum, Eivind Schou og Alexander Lindbäck. Gjesteartister vil oppdateres fortløpende, men vi kan love både store overraskelser og gripende tolkninger.

Onsdag 18.mai Elephant9 - Øya Open

I samarbeid med Øyafestivalen skal vi ha konsert med Elephant9 18.mai. Før og etter konsert blir det DJ`ing fra Øyafolk. Elephant9 har spilt flere ganger på scenen vår, og de har aldri skuffet. En bedre dagen derpå etter 17.mai skal man lete lenge etter.


Torsdag 19.mai Aidan Knight (CAN) + support: Hanna Epperson

Som seg hør og bør må Mono presentere noen nye indieartister. Aidan Knight har dog spilt i Norge tidligere som support for Half Moon Run på et utsolgt Parkteatret i februar, men dette er hans første headlinerturné. Og da passer Mono perfekt.
Tirsdag 24.juni Alice Phoebe Lou (ZAF)

Unge lovende Alice Phoebe Lou har en historie bak seg som man ikke ofte hører. Etter å ha vokst opp i Sør Afrika bestemte 19 år gamle Alice seg for å reise ut i verden på søken etter eventyr. Hun begynte sin karriere ved å spille musikk på gatene i Amsterdam og Berlin, og etter bare ett år i den tyske hovedstaten var hun en blitt en populær gateartist. Nå har hun rukket å spille på bransjefestivaler som SXSW i Austin og CMJ i New York, samt gjort support for legendariske Rodriguez. Hun spilte også på Piknik i Parken ifjor.


Onsdag 25.mai David Bowie tribute

Denne kvelden vil det bli tolkninger av David Bowie sine låter fra artister som Lars Lillo-Stenberg, Anette Gil, Espen Beranek Holm, Michael Krohn, Signe Marie Rustad og mange flere.

Billetter til dette legges ut for salg denne uken.

Torsdag 26.mai Hellbillies

Dette blir en sjeldent eksklusiv og intim konsertopplevelse med et av Norges største band. Til vanlig fyller de Sentrum Scene i Oslo. Denne kvelden blir første konsert med deres nye bassist, Egil Stemkens. Billettene går unna - og det er kun noen få billetter igjen før utsolgt!

Torsdag 2.juni Lucky Lips

Lucky Lips har tidligere gitt ut to album, og slipper snart sin tredje fullengder. Allerede 16.mai slipper de første singelen fra denne, “Through Everything”, og dette feires med konsert på Mono.

Fredag 3. juni Hedvig Mollestad Trio

Hedvig Mollestad Trio slipper to nye album i slutten av mai. Ett studioalbum og ett livealbum. Vi er svært stolte av at de velger å ha releasen hos oss. Konserten de gjorde på Mono sin scene under by:Larm i 2012 sitter fremdeles sterkt i minnet som en av de feteste by:Larm-konsertene noensinne. Endelig får vi sett dem på samme scene gjøre en full konsert.

Billetter er i salg fra fredag k. 12.00Lørdag 4 .juni Musikkfest

Vi avslutter jubileet med Musikkfest (som forøvrig også har jubileum i år. De fyller 25 år). 10 band fra kl 13 til 23 ute i Pløensgate. En perfekt avslutning av vårt jubileum! Fullt program for dagen kommer snart, og konsertene er gratis.


Selv om jubileet rundes av med Musikkfest fortsetter Mono feiringen med flere konserter utover sommeren. Programmet for Klubbdagen og Øyanatt har begynt å ta form, og Linn lover en haug med godbiter utover høsten.

— Jubileum eller ei- feiringen fortsetter. Feiring av Mono, feiring av musikken og ikke minst feiring av dyktige folk på Mono og alle andre scener, barer og klubber i denne byen som jobber hardt for at publikum skal få de fantastiske opplevelsene en får. All ære til band, lydteknikere, bartendere, billettører, bandkontakter, ryddehjelper og alle andre som vier kveldene sine for at Musikkbyen Oslo, eller rettere sagt, MUSIKKNORGE, er så bra som det er, avslutter hun.

Foto: Julia Marie Naglestad

Billetter til Mono kjøper du her!

Hele programmet