Det er med iver og glede at Pstereo kan presentere det fullstendige musikkprogrammet for 2016. Siste tilskudd på programmet er New Jersey-rocker og auteur Luke Elliot (US), den lavmælte folkpopduoen Husky (AUS), garage-/indierockerne Seratones (US), den eteriske London-kvintetten Pumarosa (UK) og hele Norges diskobaron Todd Terje.

– Årets program er det mest komplette programmet vi har lansert siden starten i 07. Det er ekstra stas å kunne by på Sigur Rós, som vi har jobbet kontinuerlig med å lande til festivalen siden 2010. Jeg synes også det er fabelaktig at DumDum Boys hedrer festivalen og hjembyen ved å for første gang i karrieren framføre et album i sin helhet, og samtidig er det gøy å se publikumsfavorittene Highasakite gå fra å åpne festivalen i 2012 til å stå som headliner i år, medgir Aasli.

Som alltid leverer Pstereo et musikalsk program med bredde, med alt fra høyaktuelle Veronica Maggio (SE) og The Lumineers (US) til Todd Terje, Deafheaven (US) og Hudson Mohawke (UK) på plakaten. Lokale nykommere som Ary og popyndlingen Sondre Justad så vel som utenlandske undergrunnfenomen som POSTAAL (UK/FR) og Pumarosa (UK) preger også årets lineup, i tillegg til at vi nok en gang vier en scene til up-and-coming Urørt-artister.

I år arrangeres Pstereo for tiende gang, og dette markeres med et ekstra festivaldøgn. Det betyr et døgn ekstra med knakende gode artister og desto mer festivalmoro.

- At vi øker med en ekstra festivaldag har bydd på en del logistiske utfordringer, men det har samtidig gitt oss muligheten til å kunne hente inn enda flere spennende artister fra inn- og utland som vi har trykket til vårt bryst, sier bookingsjefen.
Billettene til årets festival gikk som varmt hvetebrød: festivalpassene forsvant allerede i februar. Lørdagspassene er også utsolgt, og nå er det kun dagspass til torsdag og få dagspass til fredag igjen.
- Det er veldig gledelig å kunne konstatere at også vårt publikum er klare for en ekstra festivaldag, noe vi har sett tydelig på billettsalget, sier Aasli.I fjor ble festivalen utsolgt på rekordtid, fire uker før festivalstart. Det er mye som tyder på at vi kommer til å slå rekorden i år. Vil du være med så heng på!

Fullstendig program:

Torsdag 18. august:
Sigur Rós (IS)
Lars Vaular
Todd Terje
Sondre Justad
All Them Witches (US)
Ary
Husky (AUS)
POSTAAL (UK/FR)
RGB Unit
Black Moon Circle
Dunbarrow

Fredag 19. august:
Highasakite
Veronica Maggio (SE)
Hudson Mohawke (UK)
The Thurston Moore Band (US)
Uncle Acid & The Deadbeats (UK)
Kakkmaddafakka
Beach Slang (US)
Dagny
Hinds (ES)
Barren Womb
Luke Elliot

Lørdag 20. august:
Dumdum Boys fremfører albumet «Pstereo»
The Lumineers (US)
Deafheaven (US)
Astrid S
Bendik
Daniel Kvammen
The Underachievers (US)
Phil Cook & The Guitarheels (US)
Pumarosa (UK)
Seratones (US)
Daniel Kvammen
Snøskred
Kari Harneshaug


Foto Luke Elliot: Julia Naglestad/B13.no for Musikknyheter.no