Våren 2015 slapp Seigmen sitt første studioalbum siden 1997. I 1995 debuterte ”Metropolis” på VG-listas førsteplass og i 1997 gjorde ”Radiowaves” det samme. Det skulle gå 18 år før oppfølgeren kom, men utrolig nok gjentok ”Enola” bragden og gikk rett inn på førsteplass i sin debutuke. Albumet kom også på andre plass i Musikknyheter.no kåring av årets beste norske album.

Seigmen var et fenomen i norsk musikk på andre halvdel av nittitallet. Deres særegne sound fusjonerte de harde kantene fra grungen med noe særegent nordisk og melankolsk, noe storslått og vakkert. Ryktet om bandet fra Tønsberg bygget seg raskt opp fra albumet ”total” og EPen ”Hjernen er Alene” i 1994, til det smalt for alvor med ”Metropolis” i 1995. Tittelsingelen alene solgte nærmere 25.000 eksemplarer, albumet gikk platinum og ble også tildelt Årets Spellemann i klassen rock.

Det var allikevel som liveband Seigmen først og fremt skapte sitt rykte. Deres potente og nærmest teatralske tilnærming til konsertformatet var noe nytt her hjemme, og en konsert med Seigmen var, og er, en helt spesiell opplevelse. Kaizers Orchestra er blant flere norske band som lot seg inspirere av dette til å skape sitt eget konsertunivers.

16. september - Folken, Stavanger
22. september - Studentsamfunnet driv, Tromsø
23. september - Sinus, Bodø
24. september - Olavshallen, Trondheim
29. september - Gregers, Hamar
30. september - Rockefeller / John DEE / Sentrum Scene, Oslo
7. oktober - USF Verftet, Bergen
8. oktober - Terminalen Byscene, Ålesund

Billettene er i salg fra i fredag 20. mai kl 09.00Foto: Terje Dokken for Musikknyheter.no

Årets beste norske album 2015