Når St.Niklas nå slipper sin nye singel Who We Are er det en låt som skiller seg ut fra tidligere materiale, samtidig som den representerer hans kommende EP på en fortreffelig måte.

Artisten, som allerede har blitt omtalt av både MTV, P3 og flere norske og utenlandske aviser og musikknettsteder, viser seg nå fra en litt annen og mørkere side enn tidligere. Mens hans forrige singel handlet om å følge drømmen, er hans nye låt en slags erkjennelse om at det finnes to sider også av den saken. Han forteller selv at dette er en viktig historie å fortelle, og at det er den viktigste låten han har skrevet så langt i sin karriere.

Selv om Who We Are er litt mørkere enn tidligere materiale, har han beholdt sitt særpreg, med sin sårbare råskap, åttitallsinspirerte synther og trommer og et fantastisk deilig og svevende lydbilde. Samtidig synger han i et mye bredere vokalt spekter enn tidligere. Resultatet blir fabelaktig!

Vi tok en kjapp prat med trønderen;

Du sier at låten handler om medaljens bakside, den mørke siden av det å følge sine drømmer. Hva betyr låten for deg personlig? Er den bygget på egne opplevelser?

Det er en oppbrukt klisjé, men hvis man virkelig ønsker å oppnå drømmen sin her i livet, må man være forberedt på å måtte gjøre en del oppofrelser. Talent må kombineres med dedikasjon. Låten handler om de som lar det gå på helsa løs for å nå sine drømmer, til det punktet hvor man burde stikke fingeren i jorda og spørre seg selv om det er verdt det. Disse menneskene så jeg hver dag under oppholdet mitt LA, og frykten for at det samme skal skje med meg - at jeg mister gleden i å drive med musikk - fikk meg til å skrive «Who We Are».

Kan du fortelle meg litt om din bakgrunn? Musikalsk oppvekst?

Usedvanlig nok kommer jeg fra en familie med ytterst få musikalske gener. Til tross for dette var jeg fornuftig nok til å ønske meg gitar i bursdagsgave når jeg fylte elleve år. Siden den gang har jeg vel alltid vært genuint interessert i musikk, men at jeg selv skulle drive med det, er det en hel dose med tilfeldigheter som har ført til, noe jeg selvfølgelig er ekstremt glad for den dag i dag.

Hvem har vært og er i dag dine musikalske forbilder?

Michael Jackson, Talking Heads, Prince, David Bowie og The Police har vært, og er fortsatt forbilder. Tror ikke folk skjønner hvor mye inspirasjon jeg har hentet fra disse artistene i soundet til St. Niklas.

Vil du fortelle oss litt om tiden din i LA?

Opplevelsen var egentlig litt blanda drops. På den ene siden var det surrealistisk å få kjenne på hvordan det er å leve ut drømmen gjennom å få spille inn musikkvideo og jobbe i studio med flinke produsenter, mens på den andre siden var det et slag i trynet i den forstand at jeg fortsatt har en lang vei å gå som artist.

Hva er planene dine fremover?

Har to EP'er liggende klar for utgivelse i løpet av høsten, i tillegg blir det et par konserter i Oslo og her i hjembyen Trondheim.

Who We Are er altså den første singelen fra den første av de to EPene som blir sluppet på andre siden av sommeren. Låten er tilgjengelig på alle digitale plattformer.



Foto: Lars Evanger