Lørdag 4. juni går den årlige gratisfestivalen Musikkfest Oslo av stabelen, og i år er det over 450 artister fordelt på 40 scener som vil gjøre hovedstaden til en eneste stor gatefest. Med så mange navn å velge mellom er det ikke alltid like lett å vite hva man bør sjekke ut, så her kommer en liten anbefaling fra Musikknyheter, for å hjelpe deg finne frem i jungelen av godlyd.


Pikekyss (Arbeidersamfunnets plass, 13:50 / Parkteatret, 16:00 mm) - Gitarbasert indiepop-band med kranglende sound og drømmende instrumentaler. Har siden oppstarten i 2015 varmet opp for blant annet Fay Wildhagen og Slutface, og vunnet PhatChat stipendet, hvor de fikk studio-tid til en verdi av 15 000 kr.
Ludvig Moon (Blå, 16:30 / Internasjonalen, 21:00) - Ludvig Moon lager drivende, harmoniske og fargerike poplåter inspirert av nittitallets storheter som The Smashing Pumpkins’ Siamese Dream, Motorpsychos Timothys’s Monster og The Flaming Lips’ The Soft Bulletin. De slapp nylig den første singelen “Cult Baby”, og debutalbumet ventes til høsten.
Soldal (Lit Oslo, Brazzeria - Jernbanetorget, 17:00) - Lit Oslo er en scene som helt nylig ble inkludert i programmet til Musikkfest, og programmet består av kvinnelige DJs. Soldal er en norsk DJ, som blant annet har vært med å starte klubbkonseptet KOSO i Oslo, og har siden 2014 spilt over hundre gigs i Norge og Danmark.
Stereopol (Blå, 18:30 / Revolver 21:30 mm) - Stereopol slapp sitt andre album “Zensanity” i oktober, og det er meget mulig du allerede har hørt “The Hitch”, som ble listet på P3, og “Hourglass”, “Fingertips” & “Even If They Fed You The Universe” som har vært listet på P13.
Bendik (H&M love Music - Vulkan, 18:45) - Bendik utviklet seg mens Silje var musikkteknologi-student ved NTNU i Trondheim, og prosjektet fikk for alvor oppmerksomhet etter å vært en av finalistene i Urørtfinalen på NRK P3 i 2011. Bandet har siden den gang sluppet tre album til strålende kritikker.
The Northern Belle (Schous Kulturbryggeri, 18:45 / Roots Rock’n Roll, Spikersuppa, 22:00) - The Northern Belle er ei Oslo-gruppe som teller sju personer og ledes av vokalisten og låtskriveren Stine Andreassen fra Tromsø. Med en forkjærlighet for tekst og den hjerteskjærende kjærlighetssorgen i tradisjonell country, har de fanget oppmerksomheten til Oslos folk-/country-scene. Debutalbumet fikk 7/10 her hos Musikknyheter, og vår anmelder mente det var “årets hittil beste norske countryalbum”.
Grand Café (Hvaskjer - Soria Moria, 19:00 / Cafe Sør, 21:00) - Grand Cafe er et energisk og inkluderende live band, som er aktuelle med singlene Berlin, Animal og Spirits At My House. Alle låtene ruller og går på NRK P1, P3 og P13, og Berlin hadde videopremiere her på Musikknyheter i fjor høst.
Me and the Julios (Uhørt, 19:00 / Hvaskjer - Soria Moria, 20:30) - Me and the Julios har med norske tekster og sitt helt egne indie-sound blitt et svært populært band i det unge musikkmiljøet i Oslo. Hver konsert er en fest med allsang og dans blant publikum, og bandet har blitt ettertraktet liveband også andre steder i Norge. I tillegg til egne headline-show har de også varmet opp for blant annet Casa Murilo, Bendik, Razika, Kaja Gunnfusen og Jonas Alaska.
Anna of the North (H&M love Music - Vulkan, 22:30) - Gjøviksjenta Anna ble oppdaget på Soundcloud, og har fått mye oppmerksomhet fra både norske og internasjonale medier på kort tid.
Jadudah (Cafe Sør, 22:00) - Jadudah er et Oslo-basert band som spiller musikk i krysningen mellom støyete rock og catchy pop. Bandet ble startet i Tromsø i 2012, og ble fort kåret til Ukas Urørt med sin første singel “And We Fall”. Etter flere singel-slipp slapp bandet debutalbumet “Strangers” i 2015. Albumet har mottatt gode kritikker, der vokalist Helle Larsens kraftige og særegne stemme ofte trekkes frem.Andre navn vi kan anbefale i tillegg: Daniel Kvammen, Bearson, dePresno, Truls, Lovespeake, Bror Forsgren, Tina Refsnes og Atlanter.

(foto: Me and the Julios, av Stig Emil Sandland)