Høsten 2014 møttes de fire bandmedlemmene på Viken folkehøgskole i Gjøvik med håp om nye minner og nye bekjentskap. Folk fant hverandre fort musikalsk, men lite visste de at nesten to år senere skulle de digge hverandre så mye at de bestemte seg for å starte et band og gi ut en EP sammen, og det med videre planer om albuminnspilling allerede i sommer.

Rabagast er et Oslo-basert rockeband med Jakob Ottesen, Morten Skårberg, Martin Rennemo og Kjersti Synneva Moen i spissen. De blander seg godt inn i dagens rockemiljø, men med Kjersti's unike vokal og deres utrolige energi er det likevel få som dem.

 photo 1f10be6c-9964-4602-8da4-f8de2eb6542b_zpshidps4rf.jpg
Rabagast på Musikkfest 4.juni.

EP'en blir gitt ut på Hoppla Hesten og handler om tilhørighet, det å være deppa, å ha det bra og det å bryte ut.

- Låtene blir jobbet frem i fellesskap, ved at noen har med en idé som blir videreutviklet av alle på øvingsrommet. Energien og kraften i musikken er veldig i fokus når vi lager låter, og også når vi spiller live. Dette brukte vi masse tid på i høst før vi spilte inn EPen i vinter. Dette var også grunnlaget for at vi valgte å spille inn EPen vår live. Den ble spilt inn på én dag, og vi endte ofte opp med å velge takes som hadde mer energi, istedenfor de som var "perfekte".

Det blir releasefest på Cafe Mir torsdag 9.juni kl 20.

Sjekk ut EP'en under:Foto: Ylva Valde/Daniel Arntsen