Hengsrø smie er et prosjekt som Kasper Søyland - med bakgrunn i blant annet bandet boy fra starten av 2000-tallet - har jobbet med i en del år nå, er til høsten klare med sin andre fullengder. Slipp! er første låt ut.

Smia som de ofte kaller seg er altså lokalisert i Vestfold, og bandnavnet referer til et veldig lokalt lite sted i Våle med tilhørende smie. Bandet lager enkel pop musikk på norsk, ofte med store tekster om de små tingene i livet. Tekstene er gjerne lokale eller personlige historier, men føles universelle og allmenne.

Hengsrø Smie har igjennom livespilling og deres første album fra 2015 Det var nå opparbeidet seg en viss tilhengerskare, kanskje særlig lokalt, men bandet fortjener absolutt et større publikum. Det finnes allerede mange alternativer i landskapet norskspråklig poprock. Det som gjør at Smia også bør ha en plass der, er kombinasjonen av signatursounden med et svært synlig Fender Rhodes el-piano i spissen, og et spennende tekstunivers som aldri blir så banalt og klisjefylt som hos mange andre.

Slipp! er en enkel og funky pop-låt om de viktige tingene i livet, som passer perfekt i sommersoundtracket og gir en god smakebit på det kommende albumet fra Hengsrø smie.

Man kan blant annet oppleve bandet live i sommer når de skal vare opp for danske Kim Larsen i Holmestrand 21. Juli.