Det er mye nerve i fingrene og strupehodet til Ben Bridwell. Det har den fargerike Band of Horses-frontfiguren bevist et utall ganger tidligere. Bergen inkludert. En Band of Horses-konsert er som regel alltid en skjellsettende opplevelse, noe som gjør at vi er ekstra glade for å få dem tilbake til Bergen etter å ha gjort flotte konserter på Bergenfest både i 2013 og 2016.

Deres dvelende og langstrakte indierock har kjøpt dem mange fans gjennom årenes løp. Ikke veldig rart - både debuten, «Everything All the Time» og oppfølgeren, «Cease to Begin», er begge perler av noen plater. Ja, når sant skal sies, har de vel egentlig aldri laget et album som ikke treffer hjem. Tredjeplaten «Infinite Arms» nådde 7. plass på Billboardlisten og sopte med seg gruppens første Grammynominasjon. Albumet føk også opp til en impoenrende 2. plass på VG-listen i mai 2010.

«Mirage Rock» fra 2012 ble i VG omtalt som et mer jordnært og tøffere Band of Horses enn på sine tidligere utgivelser: «...her er mye sjarm og rufs à la Crazy Horse og søt leirbålsang som nikker til Crosby, Stills og Nash i tillegg til han-du-vet.»

Den gode nyheten kom 16. juni med bandets nye album “Why Are You OK”.

Om du har en forkjærlighet for Neil Young, The Byrds og My Morning Jacket, kan du knapt trå feil med Band of Horses. Musikken deres er som skapt for lett døs i skumringen. Hvem blir vel ikke i gyngemodus av tidløse perler som «The Funeral», «No One’s Gonna Love You», «The First Song» eller «Casual Party» fra det nye albumet?

Stavanger Konserthus, mandag 6. mars
USF VERFTET, tirsdag 7. mars

Billetter i salg fra og med 1. juliFoto: ANDREW STUART