Endelig får Bergen sin egen bransjefestival, og nå er de femten første artistene til årets VVV klare.

Tilsammen skal noen og førti band og artister, fylle ni av byens beste og mest etablerte konsertscenener, fordelt på to dager. Med over 600 påmeldte band allerede første år, har juryen hatt en stor jobb med å korte dette ned til et sted mellom 40 og 50 acts.

Juryen har gjort en kjempeinnsats i utvelgelsesprosessen, og resultatet har blitt et program fylt med både anerkjente navn mange allerede har et forhold til, og nye stjerneskudd vi forutser en strålende fremtid for. Ved å samarbeide med så mange varierte venuer og kuratorer, sikrer vi et bredt program der alt fra jazz til hiphop, rock til pop, og mye i mellom er representert. Jeg er sikker på at det kommer til å friste både musikkinteresserte studenter og konsertgjengere i Bergen, og aktører i norsk og internasjonal musikkbransje å avlegge oss et besøk i september, sier festivalsjef Vilde Blomhoff i en kommentar.

Et av bandene som er offentliggjort, er rockerne i Howlin` Sun. Vi tok en liten prat med dem og hørte hva de tenker om å få spille på historiens første Vill Vill Vest.

Vi syns det er utrolig kult å ha bli valgt ut til Vill Vill Vest! Først og fremst fordi vi elsker å spille konserter og at dette er en veldig spennende setting å gjøre det i, men også fordi det gleder oss å kunne være med nå som Bergen endelig får sin egen bransjefestival. For nå som både by:larm og Urørt er samlet i Oslo, er det viktigere enn noen gang at det er alternativer andre steder i landet som har et større fokus på norske artister.

Hvilke muligheter tror dere at dette vil gi?

Vi håper at det kan gjøre at vi får til flere konserter utenfor Bergen i fremtiden. Det er alltid gøy å reise og spille nye steder, så det hadde vært veldig fint!

Og hva dere vil gjøre for å få størst mulig utbytte av denne muligheten?

For å få mest ut av denne sjansen skal vi gi ut vår debutsingel rett i forkant av festivalen, fulgt opp av en forhåpentligvis veldig bra konsert. Så skal vi dra på seminarer på dagene og kose oss med konserter, festival og øl på kveldene. Vi gleder oss!, sier gutta.

Og foruten Howlin` Sun er også artister som Ondt Blod, Sløtface og Chain Wallet klare for festivalen. Og ellers kan dere også få med dere

9 grader nord
Boy Pablo
Daisy
Drippin
Electric Eye
Elida Høgalmen
Emile the Duke
Larsiveli og Makko Makeba
Rytmeklubben
Undergrünnen
Verdensrommet

Vill Vill Vest går av stabelen i Bergen 15. og 16.september.


Hjemmeside
Kjøp billetter