Den kanadiske sjangersprengende duoen Crystal Castles kommer til Oslo og Sentrum Scene i høst for første gang med Edith Frances som ny vokalist.

Crystal Castles begynte så smått som soloprosjektet til Ethan Kath i 2003. Han hentet utrolig nok navnet Crystal Castles fra He-man and Masters of the Universe tegneserien. I 2005 la Ethan ut låtene ”Untrust Us” og ”Magic Spells” på nett og fikk en enorm respons noe som førte til at han fikk forespørsler fra flere plateselskaper. Ethan traff samme året på Alice Glass i hjembyen Toronto. De fant hverandre i musikken og Alice begynte å låne stemmen sin til flere av produksjonene til Ethan.

Crystal Castles debuterte i 2008 med sitt selvtitulerte album som satte sjokkeffekter med sitt unike elektropunk lydbilde og hyllet av kritikerne. I 2010 kom duoen med sitt andre selvtitulerte album(!) som ble en favoritt hos mange anmeldere i verden. I 2013 kom deres 3. album og på deres påfølgende turné stoppet Crystal Castles i Oslo og Bergen. Bandet er kjent for å leverere noen fantastiske liveshows, noe som både vi og Gaffa var vitne til. Gaffa ga konserten i Oslo 6/6 stjerner og skrev dette om konserten:
” Publikums dansing og moshing om hverandre symboliserte sjangerfusjonen Crystal Castles gir oss. Aldri før har jeg kjent gulvet på Rockefeller gynge så faretruende under føttene mine. Og det var deilig, klamt og berusende. ”

Det er mye å glede seg til i høst, men kanskje aller mest blir det Crystal Castles på Sentrum Scene 26. oktober
Billetter er i salg fra og med fredag 8. juli

Se den ferske musikkvideoen til låten Concrete underFoto: Ari D