Haim, som slapp sitt debutalbum Days Are Gone i 2013, skulle etter planen være ferdig med sitt neste album nå, og bruke sommeren på europeiske festivaler. Dette har ikke gått helt som de ville, og derfor tok bandet i dag til sosiale medier for å fortelle at de avlyser en god del festivalopptredener fremover, deriblant Øyafestivalen.

Isteden skal de bruke tiden på å gjøre ferdig oppfølgeralbumet, som ennå ikke har fått noen tittel.

Les hele brevet fra Haim her:
Grace Jones inn som erstatter, og Øya skriver:

Multikunstnerern Grace Jones har gitt ut musikk i omtrent 40 år, og hadde aller størst suksess med albumene Nightclubbing (1981) og Slave To The Rythm (1985). Foreløpig siste skive kom i 2008 og het Hurricane. I årene siden det har hun vært aktiv på scena og er regna som en artist man absolutt bør få med seg i konsertformat. Hun står bak favoritter som I Need A Man, Fame, Pull Up To The Bumper, Love On Top Of Love, Sex Drive, Private Life, Im Not Perfect og Slave To The Rhythm. I fjor ga hun ut boka I’ll Never Write My Memoirs.

Hennes særegne miks av RnB, new wave og disco har begeistret folk fra hun fortsatt vanka på Studio 54 og helt fram til idag. Hun har vært inspirasjonskilde for minst et par generasjoner med artister. Grace Jones har samarbeida med storheter som Nile Rodgers, Tricky, Sly & Robbie og Brian Eno, for å nevne noen få. I tillegg har hun spilt i kjente filmer som Conan The Destroyer, A View To A Kill og Boomerang.

Som liveartist er hun i en klasse for seg sjøl. The Guardian er et av mediene som var imponerte etter fjorårets konserter:

… her performance is sexual, animalistic and tribal, but in terms wholly dictated by the diva herself.