Foto: Sara Abraham

Red Bull Sound Select (RBSS) kommer til Oslo – en konsertserie og et utviklingsprogram som ønsker å løfte frem den nye generasjonen norske artister. Dua Lipa, Farida og Amanda Delara spiller første show på Parkteatret 31. august.

Siden 2013 har Red Bull Sound Select bidratt til å skyte fart i karrieren til artister som Chance the Rapper og Gallant, og kommer nå til Norge med samme mål – å gi talentfulle artister et dytt opp og frem gjennom konserter, et nettverk i ryggen og ikke minst et globalt publikum på utkikk etter ny musikk. Programmet tar form som en internasjonal musikknettside, en konsertserie og et globalt satsingsprogram for artistene som utmerker seg.

Første konsertkveld braker løs 31. august på Parkteatret, hvor by:Larm som kurator presenterer de første norske artistene som tas opp i Red Bull Sound Select-programmet: Farida og Amanda Delara. På konsertene vil RBSS-artistene settes opp sammen med en headliner. I august blir det britiske Dua Lipa, som spiller sitt første show i Norge.

by:Larm om Farida og Amanda Delara:
– Vi i by:Larm er veldig glade for å ha med oss det vi mener er to av landets største talenter, uavhengig av sjanger, på den første runden av Red Bull Sound Select. Farida var en av de største snakkisene på by:Larm i år, og du skal ikke se bort fra at Amanda Delara blir den største snakkisen både i forkant av og under by:Larm 2017. Vi gleder oss til å følge utviklingen til begge disse lovende artistene.

I Red Bull Sound Select er det lokale musikkjennere, eller kuratorer, som står for valget av artistene de har tro på. by:Larm og Parkteatret er de som i år peker ut hvem de ønsker å gi et større publikum.

– RBSS vil kunne gi norske artister store muligheter til å få fans ikke bare i Norge, men i resten av verden – og det er en sann glede å kunne bidra til dette, sier daglig leder for Parkteatret, Limita Lunde.

FARIDA (bildet)
Internasjonal kredpresse som The Fader og Hypetrak har lagt sin elsk på den norske r&b- og soulartisten, som ble nevnt som et av høydepunktene fra årets by:Larm. Hun jobber for øyeblikket med nytt materiale, blant annet i Los Angeles.

AMANDA DELARA
Den unge artisten slipper sin første singel «Paper Paper» 26. august, og er backet av samme apparat som Nico & Vinz. 19-åringen er et av de mest spennende poptalentene i Norge, og vi kan forvente å høre mye mer fra henne ut 2016 og i 2017.

DUA LIPA (UK)
Briten har gjort braksuksess med sine hitsingler «Be The One» og «Hotter Than Hell», og gjør nå sin første konsert i Norge. Hun hylles for sin kreative blanding av moderne hip hop, klassisk soul og pop, og gir ut sitt debutalbum i september.

redbullsoundselect.com kan man melde seg på konserten for å få inngangspris på kun 50 kr. Alle billetter selges i døra og etter førstemann til mølla-prinsippet, så det gjelder å komme tidlig for å sikre plass!