Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Tre år har gått siden Stein Torleif Bjella slapp sitt tredje soloalbum, Heim for å døy – en målrettet og tilsynelatende endelig reise gjennom et musikalsk landskap fullt av motbakker og store djup, overhengende melankoli og underliggende komikk, små kriser og monumentale viser. 

7. oktober 2016 er Bjella tilbake med med sitt fjerde soloalbum, Gode Liv.  Endelig er han heime, og visekunstneren fra Ål lever i beste velgående, heldigvis. Det samme gjør melodiene og historiene. For selv om man lever godt der oppe ved Langfjella, er ikke kjærligheten noen spøk der heller. Like lite som i tettbygde strøk. En oppfølgingsprat følger. Firbeinte venner og stjernepar. Dager som krymper, og etableringsfaser som stadig blir lengre.  

Gode Liv  består av elleve nye låter som er spilt inn på Otterøya utenfor Namsos, i fjøset til bassist Eirik Øien. Akkurat som før er all tekst og musikk skrevet av Bjella selv. Med seg har han Geir Sundstøl, Kjetil Møster, Kenneth Kapstad, Erik Sollid, Martin Langli, Marita Igelkjøn og Bård Ingebrigtsen. Sistnevnte har også produsert albumet. Gode Liv kommer ut på  Heime med hund Records, og distribueres via Sony Music Norway.

Stein Torleif Bjella gjorde seg for alvor bemerket med solodebuten Heidersmenn i 2009. Albumet ble svært godt mottatt og gjorde seg fortjent til to spellemannnominasjoner. To år senere kom oppfølgeren Vonde Visu  som, om mulig, ble enda bedre mottatt enn debuten. Den nådde helt opp til tredjeplass på VG-lista (24 uker), og sørget for at Bjella kunne innkassere både Spellemannpris, Prøysenprisen, Bendiksenprisen og Kulturprisen for Ål kommune. Heim for å døy avsluttet trilogien i 2013, og gikk til topps på VG-lista. For albumet mottok han dessuten Edvard-prisen i klassen ”Tekst og musikk.”  


Som helstøpt liveartist, har han også markert seg. På små, intime klubbscener så vel som på landets aller største festivalscener. «Overveldende fantastisk, rett og slett», skrev Dagbladets anmelder etter å ha sett Bjella på Øya i 2011 og trillet til seks på terningen. «Gleden ved å være sørgmodig», konkluderte VGs anmelder etter å ha sett ham på samme festival tre år senere. I november kan du endelig oppleve Bjellas låtunivers og dets mange sørgmodige gleder på nært hold igjen. Da tar han nemlig med seg det nye materialet ut på veien. 

Opplev Stein Torleif Bjella live denne høsten:

09. november Kroglia Kulturgård, Mo i Rana
10. november Vårt Hjem, Steinkjer
11. november Kulturhuset, Oppdal
12. november Samfundet, Trondheim
16. november Sekkefabrikken, Slemmestad
18. november Sentrum Scene, Oslo
23. november Kolben, Kolbotn
24. november Brygga Kultursal, Halden
25. november Gregers, Hamar
26. november Sundrehall, Ål
30. november Lyngdal, Lyngdal Kulturhus
01. desember Folken Stavanger
02. desember Høvleriet, Haugesund
03. desember USF Verftet, Bergen


Les vårt første intervju med Bjella her!