Foto: Oddbjørn Steffensen


Gikk du glipp av Moon Hooch sine første norgeskonserter tidligere i sommer? Brooklyn-trioen overrumplet publikum og musikkbransje i Oslo og Bergen fullstendig og blåste hele gjengen overende. En times tid senere gikk alle hjem, svette, glade og med verkende dansetær, uten at noen helt skjønte hva som hadde skjedd. Gjetord er bare forbokstaven.

Moon Hooch sin primitive og 100 prosent dansbare musikk utfordrer alle sjangerdefinisjoner. Vi snakker et brygg sterkt inspirert av elektropop, dance og dubstep – bare med saksofoner og et trommesett, og av og til en synth eller to. Selv kaller de musikken sin «cave music». Døm selv.
Fra tiden de vanket som gatemusikanter på diverse undergrunnsstasjoner i New York, hvor de ble jaget av politiet fra stasjon til stasjon, har de utviklet seg til å bli et særdeles erfarent liveband. Den ville spontaniteten og energien har de fortsatt intakt.

Musikknyheter.no, som refererte til dette som kanskje tidenes beste booking på Nattjazz, hadde dette å si om konserten: «Fra de går på scenen stiger stemningen i taket, og de har ikke spilt i mange minutter før folk begynner å danse. Det er ikke veldig ofte det skjer på jazzkonserter, men her danses det altså helt vilt.»

Om man ikke har opplevd Moon Hooch live ennå, er tiden inne for å bli revet med i dette magiske møtet mellom akustisk og elektronisk musikk!

Du vinne billetter til deg selv og en venn om du vet svaret på dette:

Hva heter albumet de ga ut i år?