Foto: Truckfighters headliner årets festival


Infernofestivalen er godt kjent som metalfolkets høytid, men det som kanskje ikke har vært like kjent blant folk flest til nå, er tungrockfestivalen Høstsabbat. Den går av stabelen for fjerde år på rad nå til helgen, 16. og 17. september. Festivalen har vokst jevnt og trutt, og tar i år steget opp av kjellermørket på Chateu Neuf og ned til mer sentrale Vulkan Arena.

14 band, mange store i sin sjanger, kommer fra inn- og utland til Oslo for å fylle de to scenene med seig godlyd, fra sjangere som doom, stoner, prog, retorock, heavy blues, spacerock og alt i mellom. I år kan arrangøren skilte med headlinere som Truckfighters og Conan.

Fredagen spiller blant andre det svenske jentebandet MaidaVale, de britiske legendene i BONG, franske Cult of Occult og de norske veteranene i Wobbler. Nykommerne i Day of the Jackalope får åpne hele festivalen, mens nevnte Conan avslutter fredagen.

Lørdag starter festen allerede klokka 17 med kritikerroste Reptile Master fra Tromsø, etterfulgt av irske Wild Rocket, svenske i Mammoth Storm som gjør sin første opptreden i Norge, de norske post-metall yndlingene i Kollwitz, svenske Jeremy Irons & the Ratgang Malibus og Siena Root, irske Slomatics og sist men ikke minst; de svært populære svenskene i Truckfighters.

Vi har et veldig trofast og dedikert publikum, men vi tror og håper at vi vil tiltrekke oss enda flere nye festivalgjengere med årets line up, og at de vil bli en del av vår store, lune familie. Festivalen har fått inn gode samarbeidspartnere som Orange og Tiger, og opplever at både interessen fra pressen og billettsalget er på et nytt nivå i år., forteller festivalens pr-ansvarlige, Ida Rydeng.

Gjengen bak Høstsabbat en en liten håndfull med ildsjeler som ved siden av fulltidsjobber i andre deler av musikkbransjen, slår et slag for rocken - den er ikke død! Bare veldig tung.