Foto: Michaela Klouda

Når deLillos lanserer sin 16. plate er det med fornyet entusiasme i kjølvannet av det som har vært et intenst år for det legendariske oslobandet. Albumet har fått navnet Peiling på seiling og kommer 28. oktober.

Peiling på seiling er deres første utgivelse med Drabant Music, deres første med produsent Martin Horntveth, og deres første siden det mildt sagt innholdsrike jubileumsåret som nå er tilbakelagt. Peiling på seiling signaliserer en ny giv og vitner om at Lars Lillo-Stenberg, Lars Beckstrøm, Lars Lundevall og Øystein Paasche har fått en seriøs vitamininnsprøytning. Noe den første singelen – og en av årets sommerhiter - «Aldri epleslang» er et solid eksempel på.

Peiling på seiling fikk sin fødsel på en lang flytur fra Oslo til Kirkenes da Lars satt med MacBooken sin full av små ideer han hadde spilt inn.

– Jeg fikk et innfall om å begynne å sette sammen disse bitene og se hva som kom ut av dem, om jeg kunne sette sammen en plate. Jeg klarte å gi alt en slags rekkefølge og gjorde det ganske fort. Da jeg begynte å skrive tekster hadde jeg den første klar på ti minutter, og da jeg landet hadde jeg skrevet fem eller seks tekster. Jeg ble ganske ivrig, nesten litt besatt, og ganske fort satt vi med 17-18 låter da bidragene fra Beckstrøm og Lundevall også kom inn. Det gikk fra et slags nullpunkt til full plate på veldig kort tid, sier Lars.

Tittelsporet, Peiling På Seiling, slippes digitalt i morgen, men du hører den her på Musikknyheter.no allerede i dag.
Intervju: tilstede med deLillos