For tre år siden solgte bob hund instrumentene sine på auksjon og sa opp øvingslokalet sitt. Med lånte instrumenter har de siden den gang fremført musikk til en legendarisk stumfilm og satt opp en opera, for å nevne noe. Bare i år spiller bandet over femti konserter i Norden.

I vår innledet bandet et samarbeid med ”Håkan Hellströms plateselskap” Woah Dad, og slapp singelen Brooklyn Salsa. I dag kommer det nye albumet Dödliga Klassiker.

— Innspillingen av Dödliga Klassiker var som en drøm. I virkeligheten hadde bob hund ingen penger, ingen platekontrakt, ingen instrumenter og ingen ferdige låter. Men drømmen er en råvare og virkeligheten en raffinert produkt. Denne gangen valgte vi å fokusere helt og holdent på råvaren. Vi gir ikke folk det de vil ha, vi gir folk det de behøver”, sier vokalist Thomas Öberg.



I anledning albumslippet fra våre svenske helter lurte vi på om de kanskje ville være kurator for Musikknyheter.no sin spilleliste denne uka, og gitarist Conny Nimmersjö (foran) var ikke vond å be. Her er tolv nye låter som forlenger liver gjennom pur eufori.

— Beställer man en spellista från varje medlem i bob hund är det enda säkra att ingen låt kommer vara med på två listor. Vi inspireras alla av helt olika musik. För min del hittar jag all inspiration inom hip hop och R&B för närvarande. Det kommer så sjukt mycket lekfull och innerlig musik i de genrerna just nu.

— Kamaiyah och Young M.a. är bara två exempel på yngre generationen tjejer helt frigjorda från könsroller som inom kort kommer de ta över den här världen och göra den till en bättre plats.Klänningen Young Thug bär på omslaget till JEFFERY är det coolaste jag sett på en man i år. Jag är oerhört avundsjuk på den.

—Från ca 1.20 in i Pop A Perc och hela vägen in i mål hittar Boone ett flow som är absolut gudomligt. Hör mig: det blev ingen stor hit nu, men om 10 år är det en klassiker. Ingen annan skapar smittande sväng i dur som D.R.A.M. I år! Jag har försökt stå still till den här låten. Det är omöjligt.

— "I'm a smooth criminal
 / Michael Jackson moonwalkin'
 / Like I'm on a pill or somethin'" Slim Jimmy's frasering de tre första raderna i vers 2, 1.04 in i Rae Sremurd's Look Alive är odödlig!







Hør Dödliga Klassiker i Spotify