I dag slapp Bernhoft sin nye singel We Have A Dream fra hans kommende EP The Morning Comes.

Låten har han skrevet i samarbeid med Fred Ball.

- We Have A Dream er et sted mellom NWA og en hippie som synger Kumbaya. Jeg begynte skrive den rett før jeg flytta til USA, jeg tenkte på hvor langt jeg syntes USA hadde kommet på rasisme-fronten siden LA riots i 1992. Og så har den låta måttet oppdateres de siste to årene, folk som Trayvon Martin, Mike Brown, Eric Garner og Freddie Gray (alle ofre for politiskyting i USA) er bare blant de få som har sørga for en kraftig motstemme til min opprinnelige optimisme, skriver Bernhoft i en pressemelding.

Han fortsetter:
- Egentlig symboliserer We Have A Dream en stor krise jeg har som artist; hele prosjektet mitt har vært å forsøke å minske motsetninger med musikken min. Og det føles som om det prosjektet stadig vekk blir skutt i filler. Da må det pansring til. Still gonna sling my guitar, just gonna do it smarter.

Bernhoft har vært produktiv det siste året, tidligere i år slapp han 6-spors EP ́en Stop/Shutup/Shout It Out.
Nå venter en ny og langstrakt Norgesturné i september og oktober, før Bernhoft og bandet tar fatt på Europa i november. Da blir det blant annet konserter i Amsterdam, Köln, Berlin, Hamburg, München, Wien og København.

Lytt til We Have A Dream her: