Foto: Christian Hassum på Slottsfell i år

Frank Carter en en av de mest oppsiktsvekkende og karakteristiske skikkelsene i moderne britisk rock. I en verden full av konstruerte popartister og ferdigprodusert stadionrock, skiller Frank Carter & The Rattlesnakes seg uanstrengt ut i mengden. I januar slipper de sitt andre album, "Modern Ruin", et uredd og storslagent album med farlig smittsomme melodier.Carter har vært en outsider helt siden han dukket opp fra punk-undergrunnen i England med sitt første band Gallows, og siden i front av alt-rockerne Pure Love. Med alle sine flyktige sjangre og undersjangre, reflekterer den nye platen Carters evne til å ignorere musikkeverdenens nåværende tilstand. Det er samtidig en utpreget tilgjengelig plate, og kanskje Carters mest gjennomførte til nå.

Albumet er mixet av Catherine Marks (Foals, Wolf Alice) og spilt inn av Thomas Mitchener, bandets tidligere turnébassist, i studioet hans Broadfields Studio.

"Modern Ruin" slippes 27. januar på bandets egen etikett International Death Cult Records via Kobalt Label Services og Playground Music Scandinavia. Albumet slippes digitalt og på CD, på klar og farget vinyl, og som en CD / bok bundle. Boken er på 200 sider, innbundet, bestående av låttekster og behind the scenes-bilder av bandet fra det siste året. I tillegg slippes det et "hyper deluxe boxset", en svært limitert håndsignert og nummerert boks med spesialfarget LP, CD og bok med ødelagt cover (!), USB-pinne med lyd og video, pins, klistremerker, plektere, en original FC&TRS setliste, og en håndmalt, original illustrasjon laget av Frank Carter.

Frank Carter & The Rattlesnakes spiller på Parkteatret i Oslo tirsdag 11. oktober med God Damn som support.

Anmeldelse Frank Carter på Slottsfjell