Foto: Tuva Villa

Gla’corebandet Pappasaft har over de siste 6 årene underholdt alt fra Kygo-fans til crust punks, fra den tyske landsbygda i sør til Tromsø i nord, og bandet kicket nylig i gang høsten med supportjobb for Turbonegro på Kroa i Bø. Bandnavnet til tross; i vår sikret Gard, Øyvind og Jens seg platedeal på Big Day Records og fredag 14. oktober slippes første singel: ”Over Streken”. Pappasaft forklarer låta slik:

“Det var aldri ønskelig at vår første singel tematisk sett skulle være såpass høyaktuell; vi skrev låta i februar, altså lenge før dagens Ottar-isme, da netthetsing og ta-seg-til-rette-mentaliteten så ut til å peake. Mannemenn med et tastatur de ikke er redd for å bruke er nok dessverre et tidløst fenomen." Sier gitarist Jens Petter Johansen.

”Teksten ble til etter at vokalist Gard kom på et tema og et bokstavrim til refrenget, samtidig som Jens hadde lest seg forbanna på et kommentarfelt og således fikk plenty ammunisjon til verset. Resultatet ble en låt om en kjip fyr som flere burde hatt selvinnsikt til å kjenne seg igjen i – men som alle helt sikkert kjenner eller har møtt på nett, på byen, bussen, radioen, Stortinget.. Floden av sexistisk bullshit og kvinnesyn fra femtitallet, blir ofte avfeid som det er bare en guttegreie, lissom - slapp av». Forteller trommis Øyvind Auestad.

”Melodisk er det en ganske rett fram pønkelåt, som Øyvind ikke synes går fort nok, men med noen morsomme grep: Jens, som flagra rundt i horisontale striper og pannelugg i 2005 (spilte sikkert sånn kvasi-clean gitar også..), har til tider en indie-refleks i gitargrepa sine. Da låter det jo gøy når pønkpuritanere som Øyvind legger trommer på.” – Gard Sviggum Saabye (bassist og vokalist)

Den antennelige og til tider polemiske punken til Pappasaft kompenseres med rikholdige og allsangvennlige refrenger og en jovial stammekultur, og man kommer ikke unna det faktum at rockerne i Pappasaft er blant de høyest utdannede og aller hyggeligste og inkluderende i Norge. Under fanen ”Publikum er halve bandet!”, har de rocket seg inn og ut av eksamenslokaler og rockescener over hele landet, og blant årets høydepunkter finner vi Bring Back The Fuzz på Rockefeller i Oslo, den omfattende turnéen Punk-O-Mamas Travelling Circus sammen med Forgetaboutit og Still Shaking, og Oslo Pride. Pappasaft har de siste årene spilt en lang rekke festivaler og eventer, som for eksempel RockArt, Vindmølle:larm, Trondheim mot Rasisme, KrissLee-Festivalen, Flatøy Rock, Musikkfest Bergen og Trondheim, SnowboardAwards, Klubb Pstereo, og Ladehammerfestivalen og dessuten varmet opp for størrelser som nevnte Turbonegro og Oslo Ess.


Låta ”Over Streken” er spilt inn fullstendig analogt på tape i legendariske Endless Tinnitus Studio i Gamlebyen, Oslo, med selveste Kenneth 'Møkk' Storkås bak spakene. Mix er gjort av Andreas Kvinge Sandnes hos 4th Stress Recording i Los Angeles. Masteringa er gjort av punkrockens bauta Blasting Room Studios i Colorado (NOFX, Rise Against m.fl). Du hører låta først her:"I høst spiller vi litt her og der, første anledning er i Holmestrand nå på lørdag! Turbojugend disker opp med pønkeaften og vi gjester scenen sammen med Stinky Fingers og Aktiv Dödshjelp. Ellers har vi fått mye nytt låtmateriale på blokka vi er gira på å leke oss med - saftpressa står aldri stille", sier bandet til Musikknyheter.no