Låten ble skrevet av Christer Krogh, som en av to låter på en flytur fra Gdansk til Oslo i sommer. Etter god eksponering for Polsk trad og populærmusikk, så vel som polske dumplings og øl, boblet inspirasjonen over så fort Christer satte seg på flyet i retning Oslo.To låter ble nynnet inn på Iphone, på WC. Tekst kom til litt senere.

— Vi hadde øving samme kveld, og skulle bestemme de to siste låtene vi skulle spille inn til skiva, så timingen var perfekt, forteller Christer.

— Satellite er første single fra platen som kommmer i 2017. Alle låter er ferdig innspilt og har fått være med oss live en stund, de trenger bare siste hånd på verket før de er klare. På Satellite har vi som på de tre siste utgivelsene jobbet på tape/bånd, og gjort ting spontant og kjapt, noe som fører til et ganske umiddelbart og inkluderende uttrykk, avslutter vokalist Christer Krogh.

Låten er innspillt og produsert i Velvet Recording, med Christer Krogh. Mikset Av Nick Terry(Libertines, Primal Scream, Bernhard Butler, Kvelertak) Mastret av Dave Collins (Metallica, Soundgarden, QOTSA, DÁngelo)