I sitt første artistslipp kan Tons of Rock blant annet avsløre at Emperor skal spille en eksklusiv konsert på Fredriksten Festning neste sommer. Sammen med australske Airbourne og livelegendene i Satyricon topper de foreløpig neste års festivalplakat.

- Emperor er at av verdens mest innflytelsesrike black metall-band. Av totalt seks eksklusive opptredener som headliner på verdens største metal festivaler, er Tons of Rock eneste mulighet for å se de på norsk jord. I 2017 er det 20 år siden klassikeren Anthems to the Welkin at Dusk kom ut og vi gleder oss vilt til at Emperor tar en eksklusiv tur til Tons of Rock for å framføre hele mesterverket, sier festivalsjef Svein Bjørge.

- Vi er også superhappy med å kunne slippe partybandet Airbourne fra Australia som garantert sørger for en skikkelig FEST på festningen. Videre gleder vi oss over å endelig få Sigurd Wongravens Satyricon til Halden, og til å høre låter som Mother North og Fuel For Hatred på Tons of Rock i 2017.

Andre artister som foreløpig pryder neste års festivalplakat er:
Candlemass, Sodom, Honningbarna, Avatar, Amaranthe, Taake og Spidergawd

- Vi er svært stolte av å nå presentere et bredt program med fete band som garantert sørger for at den fjerde utgaven av Tons of Rock blir uforglemmelig. Utover høsten og vinteren skal vi slippe ytterligere 30 artister, samt flere nyheter vi gleder oss til å offentligjøre. Skal vi tro årets tilbakemeldinger, så vil svært mange av de som besøkte Tons of Rock i 2016, komme tilbake neste år, pluss mange flere som skjønner at dette er en festival man ikke kan gå glipp av sier bookingansvarlig Jarle Kvåle.Tons of Rock 2017 arrangeres 22. til 24. juni på Fredriksten Festning i Halden.