Foto:Lukas Maeder

Det Berlin-baserte indiefolkbandet Mighty Oaks tar endelig turen tilbake til Norge! 9. april er de klare for Parkteatret i Oslo.

Den multinasjonale indietrioen Mighty Oaks ble dannet i 2010, og består av Ian Hooper (USA), Claudio Donzelli (Italia) og Craig Saunders (Storbritannia). Musikken deres er inspirert av folkmusikk der tredelte vokalharmonier og den velkjente akustiske lyden står i sentrum. De blir ofte sammenlignet med band som The Lumineers, Fleet Foxes, American Authors, Mumford & Sons og The Tallest Man on Earth.

I 2010 ga de ut en hjemmeinnspilt EP, som raskt nådde 370 000 nedlastinger. I 2012 slapp de EP-en «Just One Day» til strålende kritikker, blant annet 5 av 6 stjerner fra Gaffa her i Norge. Året etter fulgte de opp med debutalbumet «Howl», inkludert låta «Brother» som nå har over 10 millioner avspillinger på Spotify.

Mot slutten av 2015, etter nesten to år på reisefot, dro bandet hjem for å hente energi og inspirasjon til album nummer to. De siste månedene har de tilbrakt i Gig Harbour, Washington, hvor de har spilt inn sitt kommende album som kommer våren 2017. For å korte ned ventetiden slipper de nå smakebiten «Horsehead Bay».