Onsdag 7. Juni kommer Thom Yorke, Jonny & Colin Greenwood, Ed O’Brien og Philip Selway til Norge for første gang på 15 år. Radiohead har siden debutalbumet ”Pablo Honey” fra 1992 tatt sine fans med på en fantastisk ferd, som har inkludert tidløse ”OK Computer”, det overraskende mesterverket ”Kid A”, det omdiskuterte ”In Rainbows” og nå sist nydelige ”A Moon Shaped Pool”, som alle viser bandets styrker over 30 år.

De fem britene fra Oxford dannet bandet On A friday i 1985 og imponerende nok har bandet klart å holde seg sammen gjennom alt som har skjedd de siste tredve årene. Alt fra å bytte navn, få platekontrakt med gigantisk plateselskap, få en kjempehit med låten ”Creep”, og at de ble hyllet som genier etter utgivelsen av ”OK Computer” til perioden når de gjorde det slutt med plateselskapet EMI og ga ut albumet ”In Rainbows” der fansen selv kunne velge hva de ville betale for det. Alle i bandet har holdt på med andre prosjekter som vi kan nevne i fleng, men det trengs egentlig ikke fordi dette handler om Radiohead.

Ett band som har satt standarden for en hel generasjon med britisk rock. Ett band som har visket ut grenser for hva som er lov innen pop-rock. Ett band som for alltid kommer til å stå igjen som ett de av de viktigste bandene fra Storbritannia.

Deres siste album ”A Moon Shaped Pool” kom ut i mai i år og viser at bandet fremdeles lager meget bra musikk og er ett av de mest toneangivende i vår tid.

Vi er ekstatiske av å endelig få ikoniske Radiohead tilbake til Norge i relativt intime settinger. Bandet ble nylig annonsert som headliner for Glastonbury der de kommer til å spille for over 150 000 mennesker på festivalen senere i juni.

Billetter i salg fredag 4. november kl 10:00
Andre datoer:

09.06 - Ericsson Globe, Stockholm - Sweden
11.06 - Northside Festival, Aarhus - Denmark
14.06 - Visarno Arena, Parco delle Cascine, Florence - Italy
16.06 - Days Festival 2017, Parco di Monza, Milano - Italy
18.06 - Best Kept Secret Festival, Hilvarenbeek - Netherlands
20.06 - 3 Arena, Dublin - Ireland
23.06 - Glastonbury Festival, Pilton - UK
28.06 - Open’er Festival, Gdynia - Poland
30.06 - Rock Werchter Festival, Werchter - Belgium

JULI 2017
02.07 - Main Square Festival, Arras - France
04.07 - Manchester Arena, Manchester - UK
05.07 - Manchester Arena, Manchester - UK