Sabaton headliner festivaler over hele verden, men konserten på Tons of Rock blir den eneste i hele verden hvor Sabaton skal spille albumet Carolius Rex i sin helhet. Og at denne unike konserten skal finne sted på Tons of Rock er ikke tilfeldig.

Fredriksten festning er et sted hvor historier skapes: det var her svenskekongen, Karl ble skutt av en snikskytter en desemberdag i 1718, og det er her Sabaton skal spille under Tons of Rock, nesten 300 år senere.

– I 2012 lagde vi et album dedikert til svensk historie. Vi oppkalte det etter en av de mest ikoniske kongene som har sittet på tronen I landet vårt, Karl XII, mer kjent som CAROLUS REX (…). I 2017 returnerer Carolus Rex til den legendariske festningen for en unik kveld når vi i Sabaton fremfører albumet dedikert til ”the rise and fall” for det svenske riket! Se Carolus reise seg! Forteller Pär Sundström i Sabaton.

- I 2014 ble Sabaton beskrevet som den perfekte bookingen til Tons of Rock av P3, noe publikum så seg svært enige i. I 2017 kommer konserten til å skrives inn i historiebøkene. For Sabaton kommer ikke til å være noe mindre perfekt denne gangen sier festivalsjef Svein Bjørge.Tons of Rock 2017 arrangeres 22. til 24. juni på Fredriksten Festning i Halden. Foreløpig program er: Sabaton, Emperor, Satyricon, Airbourne, Candlemass, Sodom, Honningbarna, Avatar, Amaranthe, Taake og Spidergawd. Program slippes fortløpende.