Vi nærmer oss et år siden Lemmys bortgang og det er fremdeles vanskelig å forstå at vi aldri igjen vil høre hans livsbegjærende støy live.

Motörhead er et av verdens mest celebrerte hardrock-band, har solgt over femten millioner, album, og og tusenvis av konserter, så det er ikke rart at rockescenen er kraftig fortynnet uten deres attitude og heftige riff.

Den notorisk frittalende rockeren ville nok vært overrasket over å se hvor vidt omtalt hans bortgang ble av den globale pressen. Med en publikumfinansiert kampanje som bidro til å bygge en naturtro Lemmy-statue utenfor favorittbaren hans i Los Angeles er det tydelig at hans minne vil leve videre.

Berømte rockestjerner, slik som Dave Grohl fra Foo Fighters, var raske til å anskaffe en Ace of Spades-tatovering i hyllest til Lemmy, og Metallica avslørte nylig at sangen Murder One fra deres svært etterlengtede album Hardwired….to Self-Destruct var skrevet til den avdøde Motörhead-legenden

Men det er stjernens musikalske arv som er i fokus ettersom han etterlater et stort på dagens rockescene. Få artister kan bære videre Lemmys evne til å levere ekte rock som fullstendig overser moderne produksjonsteknikker.

Mens metallikoner som Scorpions, Iron Maiden, og til og med Saxon, leverte noen respektable hardrock album i fjor er det det fremdeles mangler i de yngre generasjonene på artister som kan stilles opp mot Motörheads raske hardrock.

Kommende artister kan nok etterligne lyden av Motörhead, men det er ingen som kan erstatte Lemmy. Rockestjernen var en fengslende kombinasjon av rappkjeftet opprørsk og old-school sjarm som er best representert i Lemmy “rockumentaren” fra 2010.

Med flere usannsynlige konspirasjonsteorier som fastslår at Lemmy aldri døde, men lever i beste velgående i en merkelig blodsofferpakt, virker det som om flammen for denne ikoniske rockelegenden vil bæres videre i en eller annen form i lange tider fremover.