Det unge Oslobandet Me & the Julios opparbeider seg et stadig større publikum med sine ærlige og gjenkjennbare tekster. Live går det gjetord om kvintetten langt utenfor Oslos grenser, og bandet har allerede turnért Norge på kryss og tvers.

Bandet er i full gang med nytt materiale, og denne uken kom den splitter nye singelen Norsk på fest.

Vokalist og tekstforfatter Sigurd Hollen Elgenes forteller at låta handler om hvordan folk mer eller mindre bevisst oppfører seg på fest:

"Sånn etter min litt generaliserende oppfatning. Man kommer jo så klart for å drikke og kose seg, men jeg vil si det er en del underliggende aspekter ute å går også. Alle må til en viss grad dra frem fasaden før de stiller seg i lyset på stuegulvet.

Nordmenn har impregnert fredag og lørdagskvelden som sin hovedsakelige sosiale arena, hvor rus gir oss motet til å bryte med jantelovens prinsipper i nattetimene, så vi kan tillate oss selv å snakke litt med hverandre. Vi er veldig distansert fra hverandre i hverdagen, så når vi omsider står ovenfor hverandre så står det mye på spill. Nå er sjansen til å kanskje få seg et hook, bli kjent med nye folk og gjøre et kult inntrykk. Derfor må vi dra på oss turtlenecken ha noen samtaleemner i bakhånd og smøre oss litt inn i glitter".

Han synes det er teit at folk alltid er nødt til å komme innpå sosiale medier- /Facebook- / instagram- sporet hver gang man snakker om denne generasjonen:

"Men, det er jo ikke å komme bort i fra at vi er vant med å konstruere hvem vi vil være på disse mediene. Feeden din på Instagram kan være nok grunnlag til å gi et dårlig eller positivt inntrykk. aesthetics, ryddighet, hvor pen du er, hvor pene og kule vennene dine er, hvor fete kunstgallerier og konserter du går på og blablabla. Det er denne overfladiske tilnærmingen som er med på å forme hvordan vi oppfører oss og definerer samtalene vi har med hverandre og verdiene vi prøver å finne oss selv".

Hør låta her:



Me and the Julios' debutalbum er ventet høsten 2017.