Mother Tongue ble i stor grad skrevet etter den traumatiske, tre måneder for tidlige fødselen av Karijords datter, og de unike 11 sangene forteller om denne opplevelsen med uvanlig ærlighet og mot. Som en samling noveller i kronologisk rekkefølge, forteller platen om graviditeten og smerten i det å nesten miste et barn. Men Mother Tongue er mye mere enn et album om sykehus og barsel. Det er et ytterst personlig testament om instinkt, tilhørighet og om å måtte finne et helt nytt emosjonelt språk.

"Jeg vet aldri helt hva platene mine handler om før de nesten er ferdige», sier Rebekka Karijord oppriktig om Mother Tongue. "Det er som en underbevisst innsamlingsprosess, som å skyte piler inn i mørket for så å begi seg inn for å se hvor de har landet. Men denne gangen var det litt anderledes..."

Mother Tongue ble innspilt på Hawaii, i Stockholm og Oslo i løpet av 2015 og 2016, og er produsert, arrangert og innspilt av Karijord selv, med Elias Krantz som medprodusent og mikser. Andre bidragsytere er Mariam Wallentin (Wildbirds&Peacedrums), Linnea Olsson og Nina Kinert (vokal), Martin Hederos (keys), Jacob Snavely (bass), Christopher Cantillo (trommer), Joseph Williamson (kontrabass) og Anders Scherp (perkusjon).

The Orbit er en herlig smakebit fra albumet som slippes 27. januar 2017. Låta er ute i alle kanaler i morgen.



— I en verden som akkurat nå virker sjokkerende splittet og kald, velger jeg å slippe et lite flaggskip av en låt. The Orbit handler om hvordan vi er avhengige av hverandre for å overleve. Hvordan vi mennesker går i bane rundt hverandre, og er i symbiose -enten vi vil eller ikke. En hyllest til samhørighet og kjærlighet, på godt og vondt, sier Rebekka Karijord om låta.

Følg Rebekka Karijord på Facebook