Foto: Arne Bru Haug

Gnisten som ble til Beachheads ble tent på en turnébuss, da Kvelertak-medlemmene Vidar (gitar) og Marvin (bass) drømte om det endeløse potensialet til fuzz-gitarer, energiske trommer og velformulerte melodilinjer. De to hardtarbeidende musikerne i Kvelertak hadde lite tid til å jobbe videre med idéen, og Beachheads var lenge like mye en drøm som et band.

Etter en demo-innspilling i 2013 teamet de opp med Stvangerbaserte Espen, en metal-trommis med hjerte for pop, og tidligere synthpop-vokalist Børild. Sammen lagde de tre singler som raskt ble plukket opp på spillelister i både norsk og britisk radio. Den plutselige suksessen og interessen kom som en overraskelse på bandet som ikke hadde noen store planer, bortsett fra å "kanskje spille inn et album en gang".

Ettersom nye låter ble skrevet, kom det for en dag at Børilds tekster er et av bandets sterkeste kjennetegn. Etter at han nylig mistet sin far, har Børild mye å uttrykke. Det finnes mange slags poeter i verden, men Børild er definitivt av den ærlige og direkte sorten. Dette kommer til uttrykk både i den nådeløse sorgbearbeidelsen i låter som «Despair», «Procession» og «Treasure Chest», og i de mer amorøse låtene som «Una» og «Give Me Some Love».



Beachheads er et powerpop-band fra Stavanger som slipper debutalbumet 4. februar.