Leonard Cohen er død, 82 år gammel. Dette opplyser plateselskapet hans.

Her er meldingen på artistens offisielle facebook-side:Cohen ga nylig ut albumet «You Want It Darker», som fikk hele 9/10 her på Musikknyheter.no. Vår anmelder, Jon Vidar Bergan, skriver blant annet:

"You Want It Darker er etter min mening årets aller beste album. Tekstene er som vanlig personlige og handler om kjærligheten, livet og (aller mest) døden. I tillegg er melodiene de beste jeg har hørt fra Cohen og hans medkomponister på mange år. Hvis dette er det siste han gir ut, så har 82-åringen faktisk gitt seg på toppen!"Han debuterte som poet i 1956 og utgav flere diktsamlinger, to romaner og en rekke musikkalbum. I tillegg til sin egen diskografi har andre artister laget over tusen innspillinger av hans sanger. Blant de mest kjente er «Hallelujah», «Suzanne», «First We Take Manhattan» og «Bird on the Wire».

Cohen nøt gjennom sin karriere større suksess i Europa og i hjemlandet Canada enn i USA. Han opptrådte i Norge (Bergen og Halden) i august 2012 og sist i Oslo Spektrum 20. august 2013.