Roskilde blir Foo Fighters eneste konsert i Skandinavia neste år.

Foo Fighters har spilt i over 20 år, og med åtte album, mer enn 30 millioner solgte album og utsolgte stadionkonserter over hele verden er de uten tvil en av rockens tungvektere.

- Foo Fighters er utvilsomt et av verdens største rockeband, og vi har lenge prøvd å få dem til å spille hos oss igjen. Derfor er det ekstra fantastisk at konserten på Roskilde Festival blir deres eneste konsert i Skandinavia, sier bookingansvarlig Anders Wahrén.

Vokalist og gitarist Dave Grohl er vel en av rockens mest karismatiske frontfigurer, og sammen med resten av bandet leverer han konserter som strutter av energi, råskap, glede og allsang-øyeblikk.

- Foo Fighters vet å samle et massivt publikum og skape følelsen av fellesskap og glede, og derfor er de perfekte for Roskilde Festival. At bandet virker mer tent enn på lenge gjør selvsagt at våre forventninger er ekstra store, forteller Wahrén.

Foo Fighters spilte på Roskilde Festival i 2005. Gitarist og vokalist Dave Grohl har også besøkt festivalen som trommeslager i Nirvana i 1992 og med bandet Them Crooked Vultures i 2010.

Bandet ga ut EP-en Saint Cecilia i november 2015, mens albumet Sonic Ways kom høsten 2014.Rundt 175 artister kommer til å spille på Roskilde Festival 2017. Fra før har festivalen blant annet offentliggjort Jenny Hval, Of Mice & Men, Angel Olsen og Moderat / Modeselektor, og flere artister slippes før jul.