Foto: Oddbjørn SteffensenBookingen til neste års Nattjazz begynner å ta form, og nå har de sluppet de første artistene til 2017.

Moon Hooch imponerte publikum med sitt energiske liveshow og unike sjangerblanding under det første norgesbesøket tidligere i år. Vi ga full pott i vår anmeldelse av konserten under årets utgave av Nattjazz, og omtalte det som en av tidenes beste Nattjazz-bookinger. Til stor glede for alle som var der, og for de som har hørt gjetord om konserten i etterkant, kommer Moon Hooch nå tilbake til festivalen i 2017, fredag 2. juni.

Fra tiden de vanket som gatemusikanter på diverse undergrunnsstasjoner i New York, hvor de ble jaget av politiet fra stasjon til stasjon, har de utviklet seg til å bli et særdeles erfarent liveband. Den ville spontaniteten og energien har de fortsatt intakt.

Bak en av maskene i Shobaleader One finner vi briten Tom Jenkinson, for mange bedre som Squarepusher. Siden midten av 90-tallet har han sluppet kritikerroste album på det velrennomerte plateselskapet Warp, og har sammen med Aphex Twin vært en av de mest innovative og sentrale musikerne på den elektroniske scenen. Jenkinson har hovedsakelig jobbet og spilt alene, men han er også en meget habil bassist, noe han virkelig får vist frem i dette nye bandformatet. På scenen presenterer Shobaleader One både eget materiale og Squarepusher-låter, pakket inn i et visuelt univers som kan beskrives som en miks mellom digitale munker og en modernisering av The Residents.

Elephant9 har blitt en sikker livefavoritt blant landets konsertpublikum. På åpningsdagen av neste års festival tar trioen med seg legenden Terje Rypdal og returner til Nattjazz, der de for alvor slo gjennom med sin stilsikre og gjennomførte blanding av jazz, prog og psykedelia. De fire musikerne har spilt flere konserter sammen denne sommeren, blant annet på Øya og Maijazz, men dette blir første gang de står på scenen sammen i Bergen.