Foto: Johannes Andersen

Bryan Ferry blir gjerne betraktet som en av rockens mest sofistikerte, en sann gentleman vil mange si. Ferry vokste seg stor med Roxy Music på begynnelsen av 70-tallet. Bandets tre første album, Roxy Music, For Your Pleasure og Stranded er alle uvurderlige sjangerperler som fremdeles fremstår tidløse og toneangivende den dag i dag. Ferry var sammen med David Bowie en av de viktigste arkitektene bak artrock- og glam-scenen. Siden starten har sangeren sjonglert mellom solokarriere og jobbing med Roxy Music. I kjølvannet av hans siste plate, Avonmore, har Bryan Ferry gitt ut sitt første livealbum som soloartist, inkludert sololåter og Roxy Music-godbiter. Ferry spiller lørdag 17. juni.

LES OGSÅ Bryan Ferry i Oslo konserthus

Passenger kommer til Bergenfest torsdag 15. juni. Young as the Morning Old as the Sea, heter det 2016-aktuelle albumet til Passenger. Tittelen forteller mye om musikken hans: den intime folk-poppen er samtidig tidløs, historisk forankret og forfriskende ny. Singer/songwriter Mike Rosenberg skapte et navn for seg med Passenger i 2012, da han slapp All The Little Lights og monsterhitten Let Her Go. Denne er i dag streamet en halv milliard ganger på Spotify. Nå er han endelig tilbake med mer av det som vi elsket ham for den gang: hør f.eks. den nydelige singelen Anywhere og du skjønner hvorfor vi måtte invitere ham tilbake tre år etter at han spilte for et solbadet Plenen – en konsert som for øvrig manet frem fem øyne på VG sin anmelderterning.

Denne låten er sett over 1,2 milliarder ganger på Youtube.Benjamin Clementine begynte sin musikalske reise da han fikk et pianoleketøy til seksårsdagen.Da han var 19 år flyttet han fra London til Paris for å finne det kreative miljøet han trengte for å jobbe med musikken. Han blir ansett som en meget talentfull sanger med en unik stemme, låtskriver, pianist og en historieforteller på linje med Randy Newman og Gil Scott-Heron.

Hans folk-blues påvirkninger er farget med soul og jazz og hans smått gåtefulle liv, en urolig fortid og en enestående stil gjennspeiler legender som Nina Simone, Terry Callier og Screamin 'Jay Hawkins.
Han første EP, Cornerstone, ble sluppet i 2013 og året etter fulgte han opp med EP’n Glorious You.