Foto: Thor Brødreskift


2016 markerer Enslaved sitt tjuefemte år som band, og som seg hør og bør feires dette med en solid turné. Etter en rekke utsolgte og bejublede shows ute i den store verden, er det i hjemlandet Norge at jubileumsåret avsluttes.

- Det har vært et helt fantastisk jubileumsår! Vi har spilt over hele verden, fremført låter fra hele katalogen og møtt utrolig mye dedikerte folk som har vært minst like begeistret for jubileet som vi er. Det eneste riktige å gjøre nå er ta med festen hjem og få satt to skikkelige streker under et helt rått år, sier Ivar Bjørnson i Enslaved.

30. november går startskuddet for norgesturnéen i Arendal, og før avslutningskonserten på ærverdige Hulen i Bergen 16. desember, spiller Enslaved også i byer som Oslo, Haugesund, Sandnes og Stavanger.

30.11 - Munkehaugen, Arendal
01.12 - Østsia, Kristiansand
02.12 - Tribute, Sandnes
02.12 - Folken, Stavanger
03.12 - Flytten, Haugesund
06.12 - Blå, Oslo
07.12 - Blå, Oslo
08.12 - Blå, Oslo
16.12 - Hulen, Bergen

- Vi har sansen for å gå litt utenfor de mest opptråkkede stiene, og vil gjerne gjøre konsertopplevelsene spesielle for oss selv og publikum. Klubbformatet er utrolig viktig for oss, så vi setter inn et ekstra gir for å komme opp med interessante konsepter. Åpningen i Arendal er for eksempel avslutningen på et arrangørkurs for ungdom, og her blir konserten selve «eksamen». Sandnes og Stavanger gjør vi på én kveld med «old school» set i Sandnes og nyere materiale i Stavanger. Et begrenset og nå utsolgt antall billetter til den kvelden inkluderer busstur mellom stedene, med oss som guider! I Oslo er det satt tre konserter på Blå, som en del av Oslo By Norse-eventet; komplett med en kveld per periode i diskografien vår, spesielt inviterte gjester som support hver kveld (Obliteration / Virus / Maraton), poke-tatovering i lokalet, live-billedkunst og utstilling. Be there or be square, avslutter Bjørnson.

Tidlig i november slapp for øvrig Enslaved albumet «The Sleeping Gods - Thorn», en samling av sjeldent og tidligere utilgjengelig materiale.

Anmeldelse av Enslaved på Rockefeller tidligere i år