Livefavorittene i Arcade Fire, housespesialistene Justice og R&B-stjerna Solange. Roskilde Festival slipper i dag 24 nye artister, og blant dem er også norske Cashmere Cat og Blood Command.

- Cashmere Cat er vel et av de mest attraktive elektronikanavnene for øyeblikket. Nylig har han produsert låter for The Weeknd, og vi gleder oss veldig til han skal få publikum til å danse her hos oss, forteller bookingansvarlig Anders Wahrén.

For et par uker siden slapp Roskilde Festival rockelegendene Foo Fighters, og i dag kunne Nord-Europas største musikkfestival offentliggjøre at de også har sikret seg navn som Erasure, Blink-182, The Lumineers og Warpaint.

Arcade Fire gjør en av sine sjeldne konserter

- Siden debutalbumet Funeral i 2004, har kanadiske Arcade Fire utfordret publikum med sitt intrikate, musikalske univers. De spiller ikke så ofte live, men når de først står på scenen er det en maktdemonstrasjon uten like, og vokalist Win Butler og hans band beviser gang på gang hvorfor de har en unik posisjon i musikkverden, sier Anders Wahrén.

For tre år siden feiret bandet utgivelsen av Reflektor, og til neste år er de tilbake med et nytt, og angivelig disco-inspirert, album.

- Arcade Fire tilhører en ny generasjon stilskapere, og siden de spilte hos oss for ti år siden har deres ambisjoner og popularitet bare økt. Vi ser virkelig fram til en grandios og overveldende konsertopplevelse på Orange Scene i 2017, forteller Wahrén.

Arcade Fire får blant selskap av r&b-kometen Solange, poppunkerne i Blink-182, den franske elektronikaduoen Justice, de legendariske synthpoperne Andy Bell og Vince Clarke fra Erasure og bergensbandet Blood Command.

- Vi har nå offentliggjort en fjerdedel av neste års program. I tillegg til storheter som Foo Fighters og Arcade Fire, ønsker vi alltid å løfte fram uutforskede musikalske territorier og presentere morgendagens stjerner. Vi gleder oss spesielt over å kunne presentere grensesprengende artister som Black String fra Sør-Korea og Blood Command fra Norge.


Disse artistene ble i dag klare for Roskilde Festival 2017:

Arcade Fire (CA)
Blink-182 (US)
Justice (FR)
Erasure (UK)
Solange (US)
The Lumineers (US)
Warpaint (US)
Bcuc (ZA)
Black String (KR)
Blood Command (NO)
Cashmere Cat (NO)
Jagwar Ma (AU)
Kellermensch (DK)
Kevin Morby (US)
Margo Price (US)
Kano (UK)
Møme (FR)
Neurosis (US)
Princess Nokia (US)
Red Fang (US)
Svin (DK)
Vanishing Twin (UK)
Viagra Boys (SE)
Wiki (US)