I desember ser Spotify tilbake på året som har gått og samler artistene, låtene og albumet som har preget musikkåret. I dag presenteres hvilke av disse som er de aller mest spilte i 2016, både i Norge og over hele verden.

Globalt topper Drake listen over artister som har blitt spilt mest, mens norske musikkfans har holdt seg mer lokalt og hørt aller mest på Kygo. Dette gjør også Kygo til den mest spilte norske mannlige artisten i Norge, mens Astrid S er den mest spilte kvinnelige lokale artisten her i landet.

Vår egen Alan Walker har ikke bare årets mest populære låt i Norge, men har også kapret førsteplassen i Sverige og Finland med «Faded». I tillegg er han å finne på en sterk tiendeplass på den globale topplisten. Der finner vi også en lokal duo – på en imponerende andreplass ligger Seebs remix av Mike Posners “I Took A Pill In Ibiza”. Det mest populære albumet i Norge i året som har gått er Justin Biebers «Purpose», mens Drakes “Views” er det som er streamet mest på global basis.

De mest spilte artistene i Norge i 2016:

1. Kygo
2. Justin Bieber
3. Alan Walker
4. Drake
5. Marcus & Martinus
6. Coldplay
7. Freddy Kalas
8. The Chainsmokers
9. Sia
10. TIX

De mest spilte artistene globalt
For andre år på rad på Drake den mest spilte artisten i verden. Dette året har Drake mer enn 4,7 milliarder streams, godt over det dobbelte av fjorårets rekord på 1,8 milliarder. Her er årets mest spilte artister globalt:

Drake
Justin Bieber
Rihanna
Twenty One Pilots
Kanye West

De mest spilte låtene i Norge:«2016 har vært et helt fantastisk år for nordiske artister. Aldri tidligere har nordisk musikk blitt spilt så mye på Spotify utenfor regionen som i år. Gjennom Spotify og streaming kan artister nå musikkfans over hele verden på et lite øyeblikk, og som de eneste europeiske låtene på topp 10-listen globalt finner vi “7 Years” av danske Lukas Graham og “Faded” av nordmannen Alan Walker. Rett etter dem på listen ligger nordiske artister som Mø, Kygo og Zara Larsson. Dette viser hvor utrolig framgangsrik Norden har vært som musikkmarked dette året», sier Eva Lægdsgaard Madsen, Director of Artist and Label Services, Nordics.

De mest spilte låtene globalt:
Drakes «One Dance» skrev historie da låta gikk forbi Major Lazors «Lean On» som den mest populære låta på Spotify noensinne. «One Dance» har i dag nærmere 970 millioner streams. Seebs remix av Mike Posner-låta «I Took A Pill in Ibiza» har også vært populær i 2016.

One Dance (feat. WizKid and Kyla) - Drake
I Took A Pill in Ibiza - Seeb Remix - Mike Posner
Don’t Let Me Down (feat. Daya) - The Chainsmokers
Work - Rihanna
Cheap Thrills - Sia

Besøk spotify.com/2016 for å høre på musikkåret 2016. I appen finnes det fra og med i dag spillelister med de mest spilte artister og de mest spilte låtene fra året som har gått.

Andre høydepunkter fra musikkåret 2016 på Spotify

De mest spilte kvinnelig artistene globalt:
Med over 2,5 milliarder streams kaprer Rihanna tittelen som årets mest spilte kvinnelige artist globalt for andre år på rad, etterfulgt av Ariana Grande, Sia, Adele og Fifth Harmony:

Rihanna
Ariana Grande
Sia
Adele
Fifth Harmony

De mest spilte kvinnelige norske artistene i Norge:

1. Astrid S
2. Julie Bergan
3. Ina Wroldsen
4. Sandra Lyng
5. Aurora

De mest spilte mannlige artistene globalt:
Justin Bieber har hatt fortsatt suksess med albumet «Purpose» fra 2015 og kaprer andreplassen bak Drake som for andre år på rad er den mest spilte artisten i verden. Bak Bieber følger Twenty One Pilots, Kanye West og Coldplay.

Drake
Justin Bieber
Twenty One Pilots
Kanye West
Coldplay

De mest spilte norske mannlige artistene i Norge:

1. Kygo
2. Alan Walker
3. Marcus & Martinus
4. Freddy Kalas
5. Karpe Diem

De mest spilte albumene globalt:
Etter å ha sluppet «Views» i april har albumet fått over 2,45 milliarder streams på Spotify i 2016, noe som gjør Drakes album til det mest spilte globalt.

Views - Drake
Purpose - Justin Bieber
ANTI - Rihanna
Blurryface - Twenty One Pilots
Beauty Behind The Madness - The Weeknd

De mest spilte albumene i Norge:

1. Purpose – Justin Bieber
2. Views – Drake
3. Hei (Fan spesial) – Marcus & Martinus
4. Blurryface – Twenty One Pilots
5. This Is Acting (Deluxe Version) – Sia
6. ANTI – Rihanna
7. Peace Is The Mission: Extended – Major Lazer
8. A Head Full Of Dreams – Coldplay
9. Cloud Nine – Kygo
10. x – Ed Sheeran

Mest streams på en dag
The Weeknd innehar rekorden over mest streams på en dag, som ble satt den 26. november 2016.

Gå inn her for å høre på musikkåret 2016