Tre aktuelle norske soloartister er klare for Tøyenparken i august 2017. Jenny Hval har gitt ut et av de mest internasjonalt anerkjente norske albuma i år. Stein Torleif Bjella har levert nok et knippe sterke og nære låter med skiva Gode Liv. John Olav Nilsen er tilbake, og alt tyder på at han er i storform med Nordsjøen i ryggen.

Øyafestivalen lover flere slipp før jul, til og med en headliner. Kanskje 2017 er året Arcade Fire endelig kommer til Øya?

Øya om artistene:

JENNY HVAL
Årets album fra Jenny Hval heter Blood Bitch og har mottatt internasjonal skryt og omtale ingen andre norske artister kan måle seg med i 2016. I disse dager er hun på turné med selveste The xx. I tillegg til å være en av Norges mest spennende artister, er Jenny Hval også skribent og forfatter av Perlebryggeriet og Inn I Ansiktet. Hennes konserter byr på opptredener utenfor pop/rock-normen

Jenny Hval startet musikkarrieren med to vellykkede album som Rockettothesky. Deretter tok hun i bruk sitt eget navn på egne utgivelser og samarbeidet Meshes Of Voice med Susanna Wallmrød. Hennes nyeste utgivelse nevnes som et av årets sterkeste album, også i internasjonale oppsummeringer av 2016. Uncut, Independent, Paste og Consequence of Sound er fire anerkjente medier som har Blood Bitch blant årets aller beste utgivelser.

Hval utforsker temaer som både kan overaske og skape ettertanke. Consequence of Sound beskriver Blood Bitch slik: - Like a soundtrack to some unproduced horror movie (complete with pained breathing, scratching sounds, eerie cave-like dripping), Hval exposes the absurdity of the fear and discomfort that menstruation breeds, from the meta-analysis of the album in progress on “The Great Undressing” to “Conceptual Romance”, which addresses eternity and production of life.

Etter forrige Øya-konsert mente Dagsavisen at: - Jenny Hval kombinerer avant garde-pop, performance, teater og god gammeldags erting i et friskt og forvirrende sceneshow.STEIN TORLEIF BJELLA
Stein Torleif Bjella har i løpet av de siste åra blitt en folkekjær låtskriver som balanserer mellom det nære, det triste og det smått humoristiske. Han debuterte med Heidersmenn i 2009, og mottok godord fra hele landet. Siden har samtlige tre etterfølgende album vært helt i toppskiktet på den norske albumlista. Nå i høst kom solide Gode Liv. Her er hans velkjente visekunst og gode låter blanda med bluestung røffhet og countrymelodier.

Han har mottatt Spellemann, Prøysenprisen, Edvardprisen og flere til. Nå har låtuniverset hans blitt teaterforestilling på Det Norske Teatret, for på nyåret har Kan Nokon Gripe Inn premiere.
«Overveldende fantastisk, rett og slett», skrev Dagbladets anmelder etter å ha sett Bjella på Øya i 2011 og trillet til seks på terningen.

Om Gode Liv har Aftenposten skrevet: - Her finnes visesang, americana, blues og pop i skjønn forening. Det hele er nært, men atmosfærisk.
Det er bare å glede seg til en stemningsfull Øya-konsert.


JOHN OLAV NILSEN & NORDSJØEN
For noen år siden la John Olav Nilsen ned backingbandet Gjengen. Nå er han tilbake for fullt, med Nordsjøen i ryggen. Han har allerede fått ny musikk på radio og har solgt ut konserten til våren på Parkteatret. Alt ligger til rette for at Norge gjenoppdager denne fantastiske låtskriveren i god tid før festivalsesongen. Fullt album kommer i februar.

Den nye singelen Inn I Min Tid varsler om John Olav Nilsen i storform. Tidligere har han hatt kjempesuksess med sitt forrige band og albuma For Sant Til Å Være Godt, Det Nærmeste Du Kommer og Den Eneste veien ut. Samtlige har nådd topp tre på albumlista, og Nilsen har stått på flere av landets største festivalscener.

Foto: Eirik Ullebø

Om den siste konserten med Gjengen i 2013 skreiv Gaffa.no: - …nå er John Olav Nilsen og hans Gjeng over som band, og denne gravølen av en fantastisk avskjedskonsert var et perfekt og verdig punktum. I stedet for triste taler og tung stemning, gir Loddefjordbandet sitt Bergen en heidundrende fest.

Det er dette vi gleder oss til at John Olav Nilsen nå skal følge opp på Øya.


BEKREFTA ARTISTER TIL ØYAFESTIVALEN 2017 – flere offentliggjøres snart
The Hellacopters (SE) / MØ (DK) / Lars Vaular
Stein Torleif Bjella / Car Seat Headrest (US) / Hester V75 / Jenny Hval / Daniel Kvammen / John Olav Nilsen & Nordsjøen / Angel Olsen (US) / Charlotte Dos Santos / Sigrid