Foto: Rachael Pony Cassells

2016 ble en stor publikumssuksess for Piknik i Parken. I sitt tredje år solgte festivalen ut to av tre dager og leverte et program ”spekket med hjertevarmende kvalitetsnavn fra inn og utland” i følge anmelderne.
I dag offentlig Piknik i Parken design og de fire første artistene til neste års festival.

- Vi er utrolig stolte av årets første PiP-slipp. Det beskriver mye av hvem og hva Piknik i Parken skal være. Vi skal løfte frem nye artister som vi tror på og mener at publikum skal sjekke ut, i kombinasjon med etablerte artister i intime rammer. Gøy å få invitere Gundelach tilbake til parken. Vi har elsket han lenge og satte han før James Blake i 2015. I november solgte han ut Rockefeller og ga ut et fantastisk album tidligere i år. Vi lover nok en helhetlig og uforglemmelig festival med store musikalske opplevelser, god mat og drikke i juni 2017. - Stian Pride Bookingsjef


Det siste tiåret har amerikanske Cass McCombs etablert seg som en av verdens aller beste låtskrivere. Noe som han viser på sitt nye album ”Mangy Love” som er å finne på flere lister over årets beste plater i 2016. Blant annet på 2. plass på årsbestelisten til Dagbladet her hjemme.

«Mangy Love» er den amerikanske trubadurens åttende fullengder, og er tettpakket med suveren låtskriverkunst” skrev Dagbladets Kim Klev tidligere i år og ga albumet 5 av 6.

Piknik i Parken blir Cass McCombs sin første konsert i Oslo siden 2012 da han ga publikum på John DEE gåsehud, noe som helt sikkert vil gjentas i parken neste år.Kai Gundelach begynner å bli ett ganske kjent navn for mange i Norge og i utlandet med sine millioner av streams og utsolgte show. Gundelach har på svært kort tid gått fra å være en relativt ukjent DJ til å bli en av Norges mest fremadstormende og unike pop artister. Med sin vakre falsettstemme og hans mesterlig meloditeft har Gundelach turnert gjennom hele Europa det siste året.

Med EPen The Lingering i 2013, har Siv Jakobsen turnert i Europa og Asia, spilt på festivaler som By:Larm, The Great Escape og varmet opp for Highasakite og SOAK. Hun har turnert med navn som Damien Jurado og Bear’s Den i Europa. I løpet av 2017 venter bransjefestivaler som Eurosonic og Where’s The Music - og ikke minst den endelige albumdebuten og opptreden på Piknik i Parken.

Tall Heights sparket i gang sin musikalske karriere i Boston der de spilte på gatene i over 100 dager for å få rad til innspillingen av sin debut EP. Siden har duoen, som består av Paul Wright på cello og Tim Harrington på akustisk gitar, gått fra å spille på gatene til å fylle svære scener i USA med sin harmonifylte indie-folk. I 2015 ga Tall Heights ut EPen ”Holding on, Holding Out” som ble møtt av jubel fra anmelderne. Lydbildet til duoen har ofte blitt sammenlignet med ett stort spekter av artister, alt fra tradisjonelle folk-artister som Simon & Garfunkel til Bon Iver, Sufjan Stevens og The Postal Service.-Vi har nå lagt ut et begrenset antall festivalpass til 1 750,- kroner, kan være greit å vite om du vil unne deg selv eller noen kjenner en god festivalopplevelse neste sommer - Stian Pride Bookingsjef

Om Piknik i Parken.

Piknik i Parken ble arrangert for første gang i 2014. Bak festivalen står flere sentrale personer i norsk musikk- og uteliv med et brennende ønske å lage en festival med fantastisk musikk, mat og drikke. En totalopplevelse i en av Oslos vakreste parker.

Piknik i Parken foregår utenfor og inne på Vigeland-museet og Bymuseumet-. Festivalen går i 2017 av stabelen 22. – 24. Juni.

pipfest.no