Foto:Tord F. Paulsen


Stavangerbandet slipper oppfølgeren til debutalbumet Oh, So Many Things på Parkteateret 19.Januar. Dette er bandets første konsert i Oslo. Bandets «frontfigur» Hanne Vasshus ble kåret til årets Stavanger kunstner, og har bland annet har spilt for kongen og dronningen, og Stavanger Symfoni Orkester. Hanne og bandet fyller regelmessig opp konserter i hjembyen. Bandet har fått gjort mye på kort tid. Platen som hadde vært i planlegging i nesten ti år kom endelig ut i februar, til gode kritikker etter slippet under MaiJazz.

Vasshus kan være vanskelig å putte i en sjanger, men bandet beskriver seg selv som soul-pop. Jeg var tilstede under konserten deres på Storhaugfestivalen i år, og vil si det er en passende beskrivelse. Det kan variere fra sang til sang, men musikken gir en følelse av ro. Det er harmonisk og klingende, med noen hint av jazz.

Med seg til Parkteateret tar Hanne med seg «Vasshus» som består av Erlend Aasland (Tønes,Thomas Dybdahl) på gitar, Ådne Sæverud (Thomas Dybdahl, Tore Meberg) på tangenter, Simen Ytre-Arne (Elle Melle, Paper Pilots) på bass og Jørgen Helliesen (Hear Me Roar) på trommer. De har også med seg en gjest for kvelden, trompetist Simen Kiil – Halvorsen. Alle hjerter gleder seg, i alle fall dette.

I et intervju med byas.no tidligere i år om debutplata forteller Hanne om sin mors siste gave til henne.

– Det er takket være mamma at denne plata kommer nå. Hun har alltid sagt at jeg skal følge drømmen min, så da hun døde brukte jeg arven etter henne på denne plata. Jeg syns det er en fin måte å hedre henne på.

Låten «She» handler om hennes mor.


(Hjemmeside Vasshus)
(Facebook)